Jo, Pilar Trenchs, #tambésócindependentista

Pilar_TrenchsVa néixer al carrer Badal, conegut pel veïnat com el “de les cases noves”. És filla d’una família arrelada al barri: els seus avis van ser socis cooperativistes de La Nueva Obrera i la Redemptora. Sempre ha viscut a Sants. Amb 14 anys, va començar a treballar en una oficina i aviat va entrar en el primer centre de càlcul: la innovació informàtica llavors venia pel hardware d’IBM i pel software d’on ella treballava. La seva vida laboral ha estat vinculada a la gestió i la informàtica. El seu sentiment de per­tinença al país va nodrir-se a l’Orfeó de Sants i a l’Institut Montserrat. Ha estat implicada amb el BIM, l’Orfeó de Sants, la UEC, les parròquies de Sants i de Sant Medir, l’Escola Barrufet, el Centre Social i la CAL-Voluntaris per la Llengua. Va col·laborar en la consulta del 10A. Actualment participa en les activitats de SMxI, tot i que habitualment és amb Horta-Guinardó per la Independència (HGxI).

Quan et vas fer independentista?
A secundària, les classes es feien en castellà. Teníem una assignatura, “Formación del espíritu nacional”, que per aprovar-la calia aprendre de memòria coses com “España es una unidad de destino en lo universal”, que a l’edat de deu anys no entenia què volien dir. Allò em va costar tant de memoritzar que els anys no ho esborren. Així és com em van inocular el germen de la independència. Ja a la pubertat, quan la tebior dels qui m’envoltaven em feia dubtar del meu criteri, llegir algun escrit d’Heribert Barrera em retornava la seguretat.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… per fugir de la pressió i la manca de respecte que exerceix el govern espanyol, sols suportable amb un alt grau de submissió intolerable per mi.

Què creus que passarà els propers mesos?
Aquesta pressió seguirà in crescendo, i l’haurem de suportar estoicament i sense violentar-nos ni respondre a provocacions fins que el nostre procés d’independència sigui suficientment madur.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
M’agradaria una Catalunya més participativa, amb una comunicació entre govern i ciutadania sempre oberta, on allò social i econòmic estigués equilibrat, on l’equitat i la transparència fossin el leitmotiv de tot, on poguéssim consolidar l’estat del benestar amb especial incidència en l’educació, la sanitat i el medi ambient, on les diferències de renda fossin les justes, es prioritzessin les finances solidàries davant de les especulatives, els bancs tradicionals fossin àmpliament controlats i es creés una banca ètica i pública catalana.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *