Vols ajudar a les persones represaliades?

Cada vegada la repressió és més forta i àmplia. Són moltes les persones que d’una manera o altra reben la repressió del govern espanyol, però també del govern català, que la majoria de vegades forma part de la causa particular.

Hi ha diferents maneres d’ajudar econòmicament:

 • Caixa de Resistència
  És el nom que posem a les nostres guardioles, les que trobeu a les parades informatives i al nostre local.
  Serveixen per cobrir tot allò que no cobreixen la resta d’associacions i, sobretot, poder ajudar amb caràcter d’urgència els nostres companys i companyes represaliades. La destinació de les aportacions es decideixen en les assemblees, a excepció de casos d’urgència que l’equip de Coordinació té la confiança dels socis i sòcies per prendre decisions de caràcter d’urgència.
 • Caixa de Solidaritat
  La Caixa de Solidaritat pertany a l’Associació de Foment de Caixa de la Solidaritat (associació independent de l’ANC). Quan hi ha un cas de repressió, cal enviar informació del cas i/o multa. Aquesta informació l’estudia la Junta de la Caixa de Solidaritat i en base a uns barems preestablerts decideix si s’ajuda en el cas sol·licitat i de quina manera. S’ha de tenir en compte que només ajuda en multes, fiances i defenses de manifestacions sempre dins els barems que hi ha preestablerts per l’Associació.
  Podeu fer la vostra aportació a la guardiola que trobareu a les nostres parades i local amb el nom Caixa de Solidaritat o bé a través del web https://caixadesolidaritat.cat/.
 • Alerta Solidària
  És una organització de l’Esquerra Independentista que entoma la tasca de fer front a la repressió. Aporta formació i assessorament i gestiona la coordinació de recursos jurídics per assistir a totes les persones represaliades per causes polítiques. Manté una activitat constant arreu dels Països Catalans, de formació interna al si del moviment independentista i estén la seva vessant d’assistència jurídica fins a causes molt diverses. Participa en espais de coordinació nacionals i estatals en la denúncia de la tortura i els abusos de poder i manté relacions internacionals amb altres organitzacions homòlogues de nacions sense estat.
  Podeu fer-hi aportacions a través del seu web: https://alerta.cat/aportacions/.
 • Irídia – Centre per la defensa dels drets humans
  És una associació que treballa a Catalunya per promoure i defensar els drets humans, en especial civils i polítics. L’objectiu principal és elevar els estàndards de protecció de drets humans en relació amb la violència institucional, el racisme i les migracions, la memòria històrica, la privació de llibertat i el dret a la protesta.
  Podeu fer-hi aportacions a través del web: https://iridia.cat/fem-iridia/

També hi ha el Fons Complementari de Riscos de la Generalitat de Catalunya gestionat per l’Institut Català de Finances, creat el 6 de juliol de 2021 amb l’objectiu de fer front als treballadors o extreballadors de la Generalitat encausats per la gestió del procés i té un funcionament de préstec.

Des de Sants-Montjuïc per la Independència us animen a col·laborar en la mesura que pugueu en la Caixa de Resistència per decidir entre totes ajudar aquelles persones represaliades que més ho necessiten. El més important és que tots trobem l’espai d’ajuda en el que ens sentim més còmodes i, sobretot, que puguem ajudar les persones represaliades.