Entrevistes de Sants-Montjuïc per la Independència a la gent de l’Onze de Setembre

Catalunya és plena d’independentistes. Ens proposem d’entrevistar les dones i els homes del Districte de Sants-Montjuïc que van anar a la manifestació de l’Onze de Setembre de l’any passat. Tindrem feina!

Pretenem publicar moltes entrevistes, a gent coneguda i, majoritàriament, a gent anònima, en aquest web. Totes seguiran el mateix esquema: un títol de la mena de “Jo, Pep Puig, #tambésócindependentista”, una bona foto de la persona entrevistada, una breu biografia per saber qui és (dues línies), quatre preguntes, que seran les següents:

• Quan et vas fer independentista?
• Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
• Què creus que passarà els propers mesos?
• Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?

Com ja sabeu, la nostra dedicació és voluntària i, per tant, limitada… Per tirar endavant la idea i mantenir-la al llarg de les setmanes, ens hem repartit la feina i hi hem plantejat unes condicions que tenen per finalitat que la producció de l’entrevista resulti barata de temps:

  • Tenim els nostres “comercials”, encarregats de buscar entrevistes al carrer, a les associacions del Districte –proposeu-los noms, si us plau, i sobretot faciliteu-los els correus de les persones a entrevistar.
  • Tota la gestió es fa només per correu electrònic: les respostes ens han d’arribar per correu –les gestores del projecte s’encarreguen de tots els contactes.
  • El fotògraf, Josep-Lluís Gonzàlez, té disponibilitat per desplaçar-se a fer la foto de la persona entrevistada, però també agrairà que de tant en tant algú li proporcioni una bona foto seva. Si no en tens cap de bona, no t’hi amoïnis: et facilitarem el contacte amb el Josep-Lluís, i sortiràs a l’entrevista amb una foto insuperable.
  • L’equip editor prepararà el text, muntarà i publicarà la pàgina sempre de la mateixa manera, i limitarà la llargada de les respostes a uns 2.000 caràcters (un full mecanografiat per davant, amb lletra i interlineat ordinaris). No t’amoïnis per les faltes: corregirem el text, respectant fidelment el que hi dius. Però sobretot no t’allarguis gaire: les quatre respostes no haurien d’ocupar més d’un full mecanografiat, i haver d’escurçar-les acaba donant massa feina i no ens acabarà d’agradar a nosaltres ni a tu.
  • Avisem la persona entrevistada quan publiquem la seva entrevista.

Sants-Montjuïc per la Independència necessita el nom i cognom i el correu de les persones entrevistades solament per poder gestionar la resposta i la publicació. Ens comprometem a no lliurar aquestes dades personals a tercers, a utilitzar-les exclusivament per gestionar l’entrevista, a no publicar el correu electrònic ni cap dada de contacte i a esborrar les dades del fitxer de gestió un cop publicada l’entrevista. Entenem que, responent el missatge de contacte, la persona entrevistada dóna el consentiment perquè utilitzem les seves dades de la manera que acabem de descriure i que no posa cap objecció a la publicació del seu nom i cognom a l’entrevista.

Algunes persones ens han demanat què passarà en el futur amb la seva entrevista. Es podrà llegir en aquest web, agrupada amb totes les entrevistes que arribem a a publicar mitjançant l’etiqueta Entrevistes, mentre el web duri, i comptem que durarà mentre Catalunya no sigui un nou estat d’Europa. Es podrà localitzar pels cercadors, com ara Google, escrivint-hi el nom i cognom i Sants-Montjuïc per la Independència. Com tot el contingut del web smxi.cat, l’entrevista es publica amb una llicència d’ús obert Creative Commons de Reconeixement – NoComercial – CompartirIgual, que obliga a reconèixer l’autoria de Sants-Montjuïc i de la persona entrevistada, que prohibeix fer-ne un ús comercial i que admet la creació d’obra derivada mantenint les condicions anteriors. Un cop a internet, les pàgines, les entrevistes en aquest cas, prenen vida pròpia i poden ser copiades, distribuïdes, citades, sense més limitació legal que el respecte a la llicència d’ús obert esmentada, si bé indiquem com a pauta general que la reproducció íntegra d’una entrevista rebi el consentiment de la persona entrevistada.

Només hi ha dues condicions per entrevistar algú: que la persona sigui independentista –és natural, oi?– i que tingui alguna vinculació amb el Districte de Sants-Montjuïc: que hi hagi nascut, que hi visqui o hi hagi viscut, que hi treballi, que hi vingui a fer un acte, una conferència, un concert, el que sigui…

Els independentistes surten com els bolets!


4 comentaris sobre “Entrevistes de Sants-Montjuïc per la Independència a la gent de l’Onze de Setembre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *