Les entradetes de l’
indepensants

Vols saber que és l’Indepensants?
Entradetes dels anys: 2021202020192018

24 de novembre de 2022 – NOSALTRES ACUSEM
L’Assemblea Nacional Catalana posa en marxa la campanya “Nosaltres acusem”, que vol recollir el suport de la ciutadania perquè el Parlament de Catalunya creï una comissió d’investigació sobre l’amplitud i l’abast de la causa general de la justícia espanyola contra el moviment independentista. L’objectiu final és fer arribar l’informe de la comissió al Consell d’Europa (enllaç).
A Sants-Montjuïc ja hem començat a recollir signatures. Pots venir a signar a les nostres parades o al local del carrer Alcolea 75 (els dilluns i dimecres de 18 a 20 h). També pots signar a través del web de la campanya (enllaç). Pots fer-ho com a particular o com a entitat.

17 de novembre de 2022 – PARLEM DE CODIS PENALS
Els del govern ens volen vendre que Catalunya necessita la reforma el codi penal espanyol que han pactat amb el govern del Regne (ho necessiten alguns dels seus militants per poder tornar a ocupar càrrecs públics). Els exsocis del govern diuen que estan en contra de la reforma, argumenten que perjudicaria els seus eurodiputats*. Al final tots dos tenen una cosa en comú: la seva opinió està condicionada per com beneficia la reforma a algun dels seus militants.
Nosaltres tenim clar que cap codi penal espanyol pot beneficiar Catalunya. Sempre penalitzarà aquelles persones que intentin alliberar la nostra terra. La reforma del codi penal que necessitem és que no pugui ser aplicat a casa nostra, és a dir, la independència.
*Aquests que fins fa quatre dies eren al govern també diuen que el nou codi penal permetria als jutges espanyols empresonar durant més anys alguns dels nostres. No sabem si consideren que això és bo o dolent, ja que ens han demostrat sobradament que no tenen cap inconvenient en utilitzar el codi penal espanyol en contra de l’independentisme català.

11 de novembre de 2022 – LLISTA CÍVICA (3a part)
Ahir un diputat de Vox al Parlament de Catalunya va dir que “és evident i natural que el Regne d’Espanya tingui no només el dret sinó l’obligació de defensar-se” (enllaç). Es referia a l’ús de Pegasus per espiar independentistes. El que és evident, ho ha demostrat tantes vegades que hem perdut el compte, és que el Regne d’Espanya està disposat a utilitzar qualsevol mètode, incloent la violència, per defensar la seva integritat territorial (cal dir que no hi té cap dret). Catalunya, per tant, ha d’estar disposada a defensar el nostre dret a ser sobirans utilitzant totes les eines que tenim al nostre abast. Des de Sants-Montjuïc tenim clar que aquesta lluita serà llarga i complicada. Per aquesta raó cal desempallegar-nos de tot allò que en aquests moments ajuda l’enemic. Fa cinc anys que institucions com el govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya formen part d’aquests obstacles. Tanmateix, a Sants-Montjuïc considerem que són eines massa valuoses com per deixar-les en mans de l’enemic. Per aquesta raó impulsem la llista cívica.

4 de novembre de 2022 – SETMANA D’ANIVERSARIS
El proper dia 9 de novembre farà 363 del Tractat dels Pirineus, a través del qual França i Espanya es repartiren el territori català. Per aquesta raó el proper dissabte 5 de novembre, a Perpinyà, s’hi farà una manifestació defensant la derogació del tractat i la reunificació de la nació catalana. Des de Sants-Montjuïc per la Independència volem expressar el nostre suport a les reivindicacions dels nord-catalans.
A més a més, us recordem que el dilluns dia 7 de novembre celebrarem el cinquè aniversari de les manifestacions dels dilluns per la independència i la llibertat de de tots els represaliats.

27 d’octubre de 2022 – AVUI FA 5 ANYS QUE SOM REPÚBLICA
La victòria a les urnes va ser l’1 d’octubre. Tothom té clar que va ser un èxit. El dia 27 d’octubre es va proclamar la República Catalana, encara que no es va implementar. El “procés” no ha acabat. Encara falta el millor per arribar. Perquè la gent hi és. Emprenyada, amargada, desorientada, però hi és. I es demostra perquè segueix sortint al carrer quan és convocada i és exigent amb el que s’hi diu. I a les darreres eleccions la majoria del vot va ser independentista, tot i que molts dels nostres representants juguin a amagar-se’n: barreja de por, comoditat en el quefer autonomista, potser pactes inconfessables fins i tot.
Però tenim la legitimitat d’uns representants del Govern a l’exili. I el poder del carrer i de les urnes per, a la propera vegada, donar una lliçó de valentia i un bon cop de porta als que miren 20 anys enrere i es barallen per les engrunes, les nòmines i les influències.
Posem-nos-hi. Ara ja sabem quin tipus de representants hem de votar. I quin tipus de capteniment hem de tenir abans de tornar cap a casa.

20 d’octubre de 2022 – ENTRADETA
Tenim un nou govern a la Generalitat. Un nou govern que farà exactament el mateix que l’anterior: res de profit. La política catalana segueix dominada per la lluita partidista. S’acosten les eleccions municipals, cosa que, previsiblement, farà empitjorar la situació, incentivant encara més la guerra sectària entre els partits “independentistes” del Parlament.
Que es barallin. Nosaltres continuarem defensant la independència als carrers (el proper dilluns farà cinc anys que ens manifestem setmanalment per la independència i la llibertat dels represaliats), ajudant les persones represaliades i impulsant la llista cívica.

13 d’octubre de 2022 – EL 12 D’OCTUBRE
Ahir, 12 d’octubre, Espanya celebrà la seva festa nacional, que commemora l’arribada de Colom a Amèrica i, per tant, l’inici del genocidi espanyol a Amèrica. A la majoria de països la festa nacional commemora l’assoliment de la independència o el moment fundacional de l’estat vigent (per exemple, a través d’una revolució o un procés d’unificació política). Només en nou estats del món la festa nacional no tracta sobre un dels temes esmentats. D’entre tots ells, només a Espanya la festa nacional tracta sobre la conquesta de territoris estrangers.
Espanya voldria que els catalans celebréssim els seus crims americans. Però ni ho fem ni ho farem. Un altre dels seus crims també fou comès un 12 d’octubre: la conquesta de la ciutat de Lleida l’any 1707 per part de l’exèrcit de l’avantpassat del rei castellà. L’endemà 700 lleidatans que s’havien refugiat en un convent foren assassinats.

6 d’octubre de 2022 – QUÈ CAL FER? COMPLIR LA LLEI
Extracte de la Llei 19/2017, del 6 de setembre, del referèndum d’autodeterminació (enllaç).
Article 2: El poble de Catalunya és un subjecte polític sobirà i, com a tal, exerceix el dret a decidir lliurement i democràticament la seva condició política.
Article 3.2: Aquesta Llei estableix un règim jurídic excepcional adreçat a regular i garantir el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Preval jeràrquicament sobre totes les normes que hi puguin entrar en conflicte, en tant que regula l’exercici d’un dret fonamental i inalienable del poble de Catalunya.
Article 4:
1.
Es convoca la ciutadania de Catalunya a decidir el futur polític de Catalunya mitjançant la celebració del referèndum en els termes que es detallen.
2. La pregunta que es formularà en el referèndum és: «Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?»
3. El resultat del referèndum té caràcter vinculant.
4. Si en el recompte dels vots vàlidament emesos n’hi ha més d’afirmatius que de negatius, el resultat implica la independència de Catalunya. A aquest efecte, el Parlament de Catalunya, dins els dos dies següents a la proclamació dels resultats oficials per la Sindicatura Electoral, celebrarà una sessió ordinària per efectuar la declaració formal de la independència de Catalunya, concretar els seus efectes i iniciar el procés constituent.

29 de setembre de 2022 – LLISTA CÍVICA (2a part)
Cinc anys després del referèndum del primer d’octubre de 2017 la política catalana segueix dominada a lluita partidista entre Junts per Catalunya i ERC continua. Sembla que tot el que fan estigui motivat per les ganes de perjudicar el rival i aconseguir una mica més de “poder” autonòmic. Un “poder” que, d’altra banda, no els serveix de res perquè al final sempre acaben dient sí al seu amo de Madrid. Als independentistes aquesta guerra sectària no ens hauria de preocupar massa, si no fos perquè són els partits que segueixen governant el país (amb el permís de Madrid) que volem lliure, sobirà i pròsper. La guerra sectària impedeix qualsevol mena de progrés. Són tan mesquins que són capaços d’intentar boicotejar iniciatives d’altres organitzacions (com la nostra manifestació del dia 11 de setembre) per interessos partidistes. A ningú li convé que aquesta gent segueixi al capdavant. També és per això que a Sants-Montjuïc per la Independència impulsem la llista cívica.

22 de setembre de 2022 – LLISTA CÍVICA
Aviat farà cinc anys del referèndum del primer d’octubre del 2017. Més del 90% dels participants vam votar a favor que “Catalunya esdevingués un estat independent en forma de república”. Segons les lleis prèviament aprovades al Parlament aquest resultat donava al govern de la Generalitat un termini de 48 hores per proclamar la independència, és a dir, el dia 3 d’octubre.
No fou fins el dia 10 que l’aleshores president Carles Puigdemont comparegué davant el Parlament per “proclamar” la independència. Pocs segons després, en el mateix discurs, el president deixà en suspens la declaració per poder negociar (avui en dia en diríem fer una “taula de diàleg”) amb el govern espanyol. El govern espanyol amenaçà amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. El dia 26 de setembre el president estava disposat a convocar eleccions autonòmiques. La pressió popular ho evità.
El dia 27 d’octubre el parlament aprovà una resolució instant el govern a aplicar l’anomenada Llei de Transitorietat Jurídica, que havia de ser la llei fundacional de la República Catalana. Encara estem esperant que algun dels governs successors ho apliqui.
Després de cinc anys ha quedat demostrat que els que fins ara han liderat l’independentisme són incapaços de fer res de profit per avançar cap a l’objectiu. Més aviat fa cinc anys que ens estan fent fer passes enrere. Ells segueixen liderant els partits que fa cinc anys ens van fer fracassar. Cal canviar-los. Per això impulsem la Llista Cívica.

15 de setembre de 2022 – ELECCIONS TERRITORIALS
Aquest any toca fer eleccions per renovar els càrrecs de la territorial (coordinador/a, secretari/a, tresorer/a i vocals). És important que hi participem molta gent. Trobaràs tota la informació necessària en aquest article publicat a la nostra pàgina web.
Les dates més rellevants són:

 • Fins el 21 de setembre: període per comprovar el cens electoral (enllaç).
 • Fins el 22 de setembre: període per presentar candidatures (cal emplenar i enviar-nos el formulari de candidatura).
 • Del 3 al 8 d’octubre: votacions telemàtiques. Durant tres dies, al local del carrer Alcolea, s’oferirà suport i assessorament a tots aquells que ho necessiteu.

8 de setembre de 2022 – TORNEM-HI PER VÈNCER – INDEPENDÈNCIA
El proper 11 de setembre tornarem a sortir al carrer per reivindicar que la nostra voluntat es diu INDEPENDÈNCIA.
Agafa l’estelada i vine a l’avinguda del Paral·lel, on ens concentrarem per, a les 17.14 h, iniciar la manifestació cap a l’avinguda del Marquès de l’Argentera (davant l’estació de França). La gent de Sants-Montjuïc ens concentrarem, a partir de les 16.30 h, al tram número 9, situat entre els carrers Vallhonrat i Teodor Bonaplata.
N’hi ha que estan intentant aprofitar l’acte per tal de continuar la seva guerra sectària. Però tal com diu el lema de la marxa de torxes de Sants-Montjuïc del pròxim 10 de setembre, Amb partits o sense, ho farem!
Amb partits o sense, farem la manifestació del dia de la nostra Diada Nacional. Si no volen venir no ens importa. Que no molestin. Ja fa massa anys que perverteixen tot el que intenta fer el poble.

1 de setembre de 2022 – ESPANYA ROBA DE MOLTES MANERES DIFERENTS
La profusa investigación realizada ha sido llevada a cabo por Unidades de Policía Judicial especializadas en delitos de odio, […] inscrites a la Comisaría de Información del Cuerpo de Mossos d’Esquadra”.
Aquesta frase apareix en un informe recent de la fiscalia espanyola de delictes d’odi. Sembla que els fiscals estan contents amb la investigació dels Mossos. La investigació, que de tan “profusa” suposem que deu haver costat moltes hores de treball als agents (i molts diners als contribuents), tal com informa el diari El Món, està relacionada amb les crítiques que va rebre la sentència del tribunal suprem espanyol que obliga les escoles catalanes a fer un 25% de les classes en castellà. Es veu que això és delicte d’odi. Es veu que en això es gasten els recursos policials de la Generalitat.
La Fiscalia Espanyola malgasta els diners dels catalans. Aquesta és una altra forma d’espoli fiscal.

25 d’agost de 2022 – Laura Borràs i la repressió espanyola
La setmana passada el Parlament de Catalunya va reprendre l’activitat després de les vacances d’estiu. Ho va fer sense presidenta ja que just abans de les vacances la diputada Laura Borràs fou expulsada per la mesa, que aplicà un article del reglament que li permet suspendre els diputats acusats de corrupció. L’article és una barbaritat que no respecte el principi de presumpció d’innocència i en una situació normal podríem dir que la destitució de Borràs converteix el parlament en il·legítim. El problema és que, gràcies a les accions de la pròpia senyora Borràs el passat mes de febrer, quan la presidenta decidí acatà les ordres dels tribunals estrangers i destituir el diputat de la CUP Pau Juvillà, el parlament ja era il·legítim. Per tant, la indignació de la senyora Borràs i els seu partit és patètica i demostra una vegada més que els polítics catalans són indignes dels càrrecs que ocupen. Tots s’enfaden quan les víctimes de la repressió espanyola formen part de la seva secta però quan els afectats són del partit rival col·laboren alegrement amb Espanya.

14 de juliol de 2022 – BON ESTIU
Us informem que la nostra territorial farà vacances parcials del 17 de juliol al 22 d’agost. Durant aquest període no es faran paradetes, el local estarà tancat i no s’enviarà l’Indepensants. Això no vol dir que s’aturi tota l’activitat ja que cada dilluns seguirem manifestant-nos per la independència i la fi de la repressió.
Per cert, la fiscalia espanyola vol tancar a la presó la presidenta del Parlament, Laura Borràs. L’acusa de diversos delictes de corrupció. Segons la presidenta i el partit, es tracta d’una persecució política contra l’independentisme. Diuen que un independentista no podrà tenir mai un judici just a Espanya. Si és així, perquè Junts per Catalunya forma part d’un govern que denuncia independentistes als tribunals espanyols?
Acabem desitjant-vos a tots un MOLT BON ESTIU.

7 de juliol de 2022 – L’ASSEMBLEA DEL JULIOL
Com ja sabeu, dimecres vinent se celebrarà l’assemblea ordinària de socis i simpatitzants de Sants-Montjuïc per la Independència del mes de juliol. A la reunió hi assistirà la nova presidenta de la nostra entitat, la Dolors Feliu. Des de l’Equip de Coordinació volem animar-vos a tots els socis i simpatitzants a assistir a l’acte, que serà una molt bona oportunitat perquè tothom pugui expressar la seva opinió sobre l’estat actual de l’Assemblea davant la presidenta. Us esperem el dia 13 de juliol, a les 19.30 hores, a les Cotxeres de Sants.

30 de juny de 2022 – ESPANYA, ENEMIGA DELS DRETS HUMANS
Ahir, dimecres 29 de juny, va fer trenta anys que, seguint ordres del jutge Baltasar Garzón, la guàrdia civil va detenir set catalans acusats de formar part de Terra Lliure. Fou l’inici de l’anomenada Operació Garzón. Durant els dies següents es van produir més detencions. Disset de les víctimes foren torturades per ordre del jutge Garzón, que comptava amb el suport del Regne d’Espanya (dotze anys més tard el Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg condemnà l’estat espanyol per violar els drets humans). En aquest article de Vilaweb podeu llegir els testimonis d’algunes de les víctimes.

23 de juny de 2022 – SOM PAÏSOS CATALANS
Demà és Sant Joan, l’única festa de l’any que es celebra conjuntament a tots els territoris dels Països Catalans. Desgraciadament, gairebé arreu del territori la llengua catalana està en retrocés i no parem de rebre atacs dels nostres enemics, els estats francès i espanyol. Històricament, les comarques catalanes sota jurisdicció francesa han estat les més maltractades pel que fa a la llengua. Malgrat tot, aquesta setmana podem celebrar una bona notícia: el govern francès, la regió d’Occitània i el Departament dels Pirineus Orientals han signat un acord per generalitzar l’ensenyament del català a tots els centre educatius de la regió. Podeu consultar la notícia completa en aquest enllaç.

16 de juny de 2022 – EL NOSTRE ONZÈ ANIVERSARI
Demà farà onze anys que es va constituir formalment Sants-Montjuïc per la Independència, cosa que no podem dir que sigui una bona notícia. Cada aniversari de Sants-Montjuïc per la Independència és un any més que el nostre país continua sotmès a Espanya. D’altra banda, podem dir que cada aniversari significa que, un any més, hem continuat treballant per la llibertat del nostre país. Però cap d’aquests aniversaris hauria estat possible sense la implicació dels socis i els simpatitzants.
Aquest any, com succeeix periòdicament, ens toca fer eleccions per renovar l’equip de coordinació. Ja us informarem més endavant dels detalls, però ja podem dir que està previst iniciar el procés a partir del dia 15 de setembre. Lògicament, encoratgem a tots els socis a participar-hi i esperem que hi hagi com més candidatures millor. No sabem quants aniversaris hauran de passar fins assolir l’objectiu. Però sí que sabem que mentre la nostra terra continuï ocupada caldrà que Sants-Montjuïc per la Independència segueixi activa.

9 de juny de 2022 – LA LLEI CONTRA EL CATALÀ
Els tribunals espanyols van dir que les escoles de Catalunya estaven obligades a fer classes en espanyol i ahir el parlament il·legítim (ho és des que va destituir, acatant l’ordre d’un tribunal foraster, el diputat Pau Juvillà) va aprovar una llei per permetre aquesta espanyolització de l’escola catalana. Una llei que, tal com ha explicat la diputada del PSC Esther Niubó, “incrementarà la presència del castellà a l’escola”.
Aquesta llei ha estat aprovada amb el suport de dos partits (ERC i Junts per Catalunya) que es fan dir catalanistes i defensors de la independència de Catalunya. Són els mateixos partits que donen suport al govern que incompleix sistemàticament les lleis que l’obliguen a crear un estat català lliure i sobirà.
Ens podem queixar, però no servirà de gaire si no tenim en compte aquestes coses a les properes eleccions.

2 de juny de 2022 – LA VOTACIÓ SOBRE LA INDEPENDÈNCIA JA S’HA FET
La setmana passada, en una entrevista al diari ARA, la nova presidenta de l’Assemblea afirmava que “si hi hagués un referèndum (sobre la independència) seria magnífic”. D’aquesta manera la presidenta s’afegia al grup de gent que ja fa un temps que parla sobre la necessitat de fer un nou referèndum d’independència (fet que, per tant, suposa invalidar la votació del 2017).
Doncs no. No s’ha de fer cap nou referèndum d’independència. Ja en vam fer un i el vam guanyar. Què hem de fer, anar repetint referèndums fins a perdre? En aquest aspecte, el nostre Full de Ruta diu que cal “implementar el mandat del referèndum del Primer d’Octubre tan aviat com sigui possible”.
La implementació del resultat del referèndum de l’octubre de 2017 (i no pas la seva substitució per una nova votació) és el nostre deure, i no només perquè ho digui el Full de Ruta. També ens hi obliguen les lleis que la majoria de diputats del Parlament de Catalunya van aprovar entre els dies 6 i 7 de setembre del 2017 (llei de transitorietat jurídica i llei del referèndum).

26 de maig de 2022 – NO HI ESTEM D’ACORD
Organitzacions a favor de la nova sobre l’ús del català i el castellà a l’escola:

 • Junts per Catalunya (JxC)
 • Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
 • Partit Socialista de Catalunya (PSC)
 • Catalunya En Comú (BEC)
 • Òmnium Cultural (OC)

Organitzacions contràries a la nova sobre l’ús del català i el castellà a l’escola:

 • Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL)
 • Plataforma per la Llengua (PxL)
 • Coordinadora Obrera Sindical (COS)
 • Confederació General del Treball (CGT)
 • Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
 • Intersindical
 • Unió Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament (USTEC)
 • Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
 • Sants Montjuïc per la Independència, Assemblea de Base de l’ANC

No fa falta dir res més.

19 de maig de 2022 – DEIXEU D’ENDREDAR
Portem ja massa setmanes havent d’aguantar notícies sobre si el Parlament modificarà o no la Llei de Política Lingüística. Tots els partits involucrats en la negociació ens diuen que modificar la llei serà la manera d’evitar que Espanya imposi un 25% de castellà a les escoles però això és mentida perquè Espanya ja ha dit que la sentència s’ha d’aplicar encara que es canviï la llei. Per tant, que deixin d’enredar i de perdre el temps.

12 de maig de 2022 – ENS VEIEM A PUIGCERDÀ
Els polítics que manen a la Generalitat, o més ben dit, els polítics que es pensen que manen a la Generalitat (tots sabem que qui mana de veritat parla castellà i viu a Madrid) ens volen fer pagar uns jocs olímpics d’hivern al Pirineu. L’argument que més fan servir és que serà positiu per al territori i el país. Però la realitat, tal com explica Germà Bel (vegeu l’enllaç), és que la majoria de jocs olímpics que s’han fet són deficitaris i no tenen massa coses positives més enllà d’un augment temporal del turisme.
Però més enllà dels perjudicis econòmics que probablement causaran al país aquests jocs, ens sembla important destacar el que explica aquest article sobre les exigències humiliants del COI per fer els jocs a Noruega l’any 2022. Evidentment, els noruecs s’hi van negar i els jocs no es van celebrar al país. No tenim cap dubte que la casta que parasita les nostres institucions les acceptaria totes. Ho permetrem? Aquest diumenge ens veiem a Puigcerdà per deixar ben clar que no volem jocs olímpics d’hivern a Catalunya. I menys si són amb la bandera espanyola.

5 de maig de 2022 – AGRAÏMENT
El proper diumenge serà 8 de maig, el 77è aniversari del final de la Segona Guerra Mundial a Europa. Des de Sants-Montjuïc volem donar les gràcies a tots aquells homes i dones que van sacrificar tot el que tenien per tal de posar fi a aquell conflicte i alliberar Europa d’una de les pitjors tiranies de la seva història. Recordem i donem les gràcies especialment a aquells catalans i catalanes que, després de la conquesta franquista del nostre país, des de l’exili, van continuar la lluita per les llibertats i la democràcia. I recordem també tots aquells que van perdre la vida, molts d’ells cruelment assassinats, en uns fets que no s’haurien de repetir mai més.

28 d’abril de 2022 – NO ALS JOCS ESPANYOLS
Quin interès tenen determinats polítics catalans, alguns suposadament independentistes, en fer uns jocs olímpics al Pirineu català en col·laboració amb el govern d’Espanya? És evident que mai es concedirien uns jocs olímpics a una regió en procés d’independitzar-se del de l’estat al que pertany. Per tant, podem dir clarament que els polítics que defensen els jocs espanyols no faran res per aconseguir la independència del nostre país.
No cal imaginar-se gaire com serien aquests jocs olímpics espanyols. L’any 2018, a Tarragona, es van celebrar els Joc del Mediterrani. Encara recordem aquelles imatges de l’estadi ple de banderes espanyoles. És això el que vol el govern català? Espanyolitzar el Pirineu català?
L’Assemblea s’ha posicionat clarament en contra dels jocs espanyols a Catalunya i el dia 15 de maig participarem a la manifestació en contra dels jocs que es farà a Puigcerdà. Més avall t’informem de tots els detalls necessaris per assistir-hi.

21 d’abril de 2022 – PEGASUS
Ara tots ells (els principals polítics independentistes) s’indignen perquè Espanya els ha espiat fent servir el programa informàtic “Pegasus”. Però és indignació o tot plegat és un teatre per guanyar quatre vots? La pregunta és fàcil de respondre.
Actualment, aquests són els pactes que mantenen amb el PSOE, un dels partits responsables de l’espionatge a independentistes:
ERC:
·     – Àrea Metropolitana Barcelona
·     – 9 consells comarcals
·     – Pactes municipals
Junts per Catalunya:
·     – Diputació i Àrea Metropolitana Barcelona
·     – 12 consells comarcals
·     – Pactes municipals
CUP:
·     – Pactes municipals
Si no trenquen tots els pactes voldrà dir que tot plegat és un teatre per guanyar quatre vots.

14 d’abril de 2022 – 14 D’ABRIL (1931 – 2022)
Avui fa 91 anys que Francesc Macià, “interpretant el sentiment i els anhels del poble que ens acaba de donar el seu sufragi”, proclamà “la República Catalana com Estat integrant de la Federació Ibèrica” (llegeix el text complet de la proclamació). Al cap de tres dies el president acceptà la proposta espanyola de canviar el nom de República Catalana pel de Govern de la Generalitat i abandonar el seu projecte de Federació Ibèrica per un estatut d’autonomia.
Tres anys més tard Catalunya, aleshores sota la presidència de Lluís Companys, descobrí que les promeses d’autogovern que Espanya havia fet l’any 1931 eren falses. Des d’aquell moment els catalans sabem (o hauríem de saber) que l’únic lloc que pot tenir Catalunya dins d’Espanya, republicana o monàrquica, és la submissió.

7 d’abril de 2022 – LES NOSTRES ELECCIONS
Com probablement ja sabeu, el 24 de març va iniciar-se el procés per renovar els membres actuals del Secretariat Nacional. Ahir es va acabar el període per presentar candidatures i el calendari fins els dies de les votacions és el següent:

 • Dilluns 11 d’abril (18.30): assemblea de Sants-Montjuïc per la Independència per donar l’aval als candidats que ens ho demanin. Us enviarem un correu avisant de la convocatòria si algun candidat ens demana l’aval.
 • Dimarts 26 d’abril: publicació de la llista provisional de candidatures.
 • Des de dimecres 10 fins al dissabte 14 de maig: eleccions al Secretariat Nacional.

Podeu consultar tota la informació sobre el procés electoral a través d’aquest enllaç.
Les eleccions al Secretariat Nacional són tan o més importants que la votació sobre el Full de Ruta. Animem a tothom a participar-hi.
Recordem que després de les votacions s’iniciarà el procés per renovar l’equip de coordinació de la nostra assemblea territorial.

31 de març de 2022 – NO HO ACCEPTAREM
Aquesta setmana hem vist com la propaganda dels partits responsables de l’acord per modificar la llei de Política Lingüística (enllaç) ens intentava convèncer que es tractava d’un bon acord per a l’escola en català. La realitat és la següent:

 • La reforma proposada introduirà, de forma explícita, el castellà com a llengua vehicular. El text actual diu que: “El català s’ha d’utilitzar normalment com a llengua vehicular i d’aprenentatge al sistema educatiu”.
  Amb la reforma proposada, la llei dirà el següent: “El català, com a llengua pròpia de Catalunya, és la llengua normalment emprada com a vehicular i d’aprenentatge al sistema educatiu. També és emprat el castellà en els termes que fixin els projectes lingüístics de cada centre, d’acord amb els criteris que s’estableixen a l’apartat 3.”
 • La reforma elimina l’article 21 que diu: “L’alumnat que s’incorpori tardanament al sistema educatiu de Catalunya ha de rebre un suport especial i addicional d’ensenyament del català”.

Aquest acord no fa res més que acabar, definitivament, amb la immersió lingüística en català a les escoles de Catalunya. Tot plegat per fer contents quatre jutges espanyols i complir la sentència del 25% (enllaç).
L’acord és un traïció al poble català. No el podem acceptar.

24 de març de 2022 – EL NOSTRE FULL DE RUTA
Al llarg dels dies hem tingut l’oportunitat de decidir el Full de Ruta 2022-2023 (FdR) que ha d’orientar les nostres accions encaminades a assolir el nostre objectiu: la independència de Catalunya.
Sens dubte no és una empresa gens fàcil però sí que és possible. I perquè sigui realitat, en els propers butlletins anirem publicant aspectes rellevants del FdR que acabem de votar i decidir.
Amb relació al títol de l’entradeta “El nostre Full de Ruta” fa referència al nostre “Pla d’Acció“.
Aquest document (enllaç) recull la planificació de les principals actuacions que portarem a terme al llarg del primer semestre d’enguany i que van estar aprovades en assemblea el passat 9 de març.
Convençuts com estem que el nostre objectiu és viable, i que cal continuar treballant per assolir-lo, necessitem el vostre suport i tota la dedicació (per petita que sigui) que pugueu oferir.
El nostre Pla d’Acció planteja diverses possibilitats de col·laboració i sols cal que de la seva lectura cadascú decideixi on creu que pot fer una bona aportació o, senzillament, en quina activitat es sentirà més còmode.
Llegiu-lo i apropeu-vos! Entre tots sempre serà més fàcil!

17 de març de 2022 – AGO 2022
Avui comença la desena Assemblea General Ordinària (AGO). A partir de demà tindrem ocasió de votar les esmenes vives a la proposta de Full de Ruta. És important que hi participem ja que és la principal oportunitat que tenim els socis per decidir el rumb de l’Assemblea Nacional Catalana. Us demanem que presteu especial atenció a les esmenes de Sants-Montjuïc.

10 de març de 2022 – PER UNA REPÚBLICA FEMINISTA CATALANA
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, us convidem a llegir l’article publicat per la sectorial de Dones per la Independència el passat dijous 3 de març. El trobareu en aquest enllaç.

3 de març de 2022 – EL LLADRE MÉS ESPAVILAT
La fiscalia espanyola ha decidit que no presentarà cap denuncia contra el senyor Juan Carlos Borbón. Diu que els delictes que podria haver comès l’usurpador o han prescrit o no són delicte perquè el senyor Borbón és inviolable. No és cap sorpresa però no per això ens ho hem de prendre com una cosa normal.
El senyor Borbón ens roba i no se’l pot jutjar. Cal reconèixer que té un sistema ben muntat. Deu ser un dels únics lladres del món a qui els tribunals no poden jutjar. Un negoci molt ben muntat. Els clients som nosaltres. I estem obligats a pagar. Fins quan?

24 de febrer de 2022 – PÚBLICA I EN CATALÀ
L’odi a Catalunya i a les nacions sotmeses a Espanya ha estat sempre un dels pilars fonamentals del l’estat espanyol. Aquests darrers mesos hem vist com aquest odi es traduïa en la imposició del castellà a les escoles catalanes. Nosaltres rebutgem aquesta imposició. També rebutgem la passivitat del govern català davant d’aquest nou atac contra Catalunya.
Per tot això, des de Sants-Montjuïc per la Independència us animem a unir-vos al manifest Pública i en Català (enllaç). Signa per una escola pública, de qualitat i en català en totes les etapes educatives.

17 de febrer de 2022 – Decidim el Full de Ruta
Cada any els membres de ple dret tenim l’opció de decidir el camí que ha de seguir la nostra entitat a través del debat sobre el Full de Ruta. Us recordem que teniu fins el dia 18 de febrer a les 12 de la nit per enviar, fent servir el formulari corresponent, les vostres esmenes a sants-montjuic@assemblea.cat.
El proper dimecres 23 de febrer, a les 19 hores, a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants, farem una assemblea extraordinària per debatre les esmenes que s’hagin rebut. Animem a tots els simpatitzants a fer-se socis (consulteu aquest enllaç) per poder participar-hi els propers anys.

10 de febrer de 2022 – FINS QUAN?
Juny del 2020. A través del Twitter, Laura Borràs digué: “Acceptar prendre l’acta al MHP Quim Torra i Pla és acceptar el cop d’Estat!”.
Març del 2021. En una entrevista a TV3 Laura Borràs, que acabava de ser nomenada presidenta del Parlament, digué: “Jo no hagués obeït l’ordre de retirar l’acta de diputat al president Torra perquè hagués estat escrupolosament estricta al mandat de les eleccions”.
Febrer del 2022. La presidenta Laura Borràs ha permès que la Junta Electoral Espanyola retiri l’acta al diputat Pau Juvillà. Ha acceptat el cop d’estat i no ha estat escrupolosament estricta al mandat de les eleccions. Ha convertit el Parlament en un òrgan il·legítim tal com va fer el president Roger Torrent la passada legislatura.
Fins quan? Fins quan permetrem que els nostres representants polítics siguin titelles del Regne d’Espanya? Fins quan permetrem que els jutges espanyols decideixin que el que votem els catalans no val?
El dia 12 de febrer, a les 12 del migdia, l’Assemblea ens convoca a defensar la sobirania del Parlament i a exigir als nostres representants obediència a la majoria independentista d’aquest país. Ens trobarem a les 11 del matí a la placeta Ramon Torres Casanova (font nova) per anar plegats a la concentració (davant del Parlament).

3 de febrer de 2022 – DEIXEU DE FER CAS ALS INDESITJABLES
Els dies 6 i 7 de setembre del 2017 el Parlament va aprovar les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica. El Parlament segueix permetent que el Govern de la Generalitat les incompleixi.
El 30 de gener del 2018 el Parlament va fer cas a l’indesitjable senyor jutge Pablo Llarena i va negar-se a votar la possible investidura de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat.
El 27 de gener del 2020 el Parlament va fer cas als indesitjables de la Junta Electoral Espanyola (que és un òrgan administratiu) i va retirar l’acta de diputat al president Quim Torra.
Ara, els indesitjables de la Junta Electoral Espanyola diuen que cal retirar l’acta de diputat al senyor Pau Juvillà. Els diputats independentistes faran cas als indesitjables i, per tant, es convertiran en uns indesitjables? O mantindran la dignitat de la institució?

28 de gener de 2022 – ENS ODIEN
El juliol del 2018 un policia espanyol, mentre cridava “Viva España” i “Viva Franco”, va agredir el periodista Jordi Borràs. Aproximadament tres anys i mig més tard, el policia ha estat condemnat a un any de presó i a pagar una indemnització. Només un any de presó. Quan els agredits són policies espanyols, els jutges no són pas tan moderats.
El policia condemnat odia en Jordi Borràs. I ens odia a tots nosaltres. Les lleis del Regne d’Espanya permeten que els actes derivats d’aquest odi quedin, generalment, impunes. De tant en tant, els jutges els condemnen. Però les penes sempre són més lleus que si la víctima fos algú com l’esmentat policia.
Tot el sistema legal espanyol es basa en l’odi contra el nostre país i contra la resta de pobles sotmesos per l’imperialisme espanyol. I per derrotar aquesta gent, hem de tenir ben clar que ens odien i que estan disposats a fer qualsevol cosa per guanyar-nos. I de moment ens guanyen per golejada. Però nosaltres tenim un gran avantatge: en tenim prou guanyant-los una sola vegada.

20 de gener de 2022 – Privilegis bons i privilegis dolents
Fins fa ben poc, els funcionaris del Parlament de Catalunya o amb més de quinze anys d’antiguitat tenien dret, a partir dels 60 anys, a deixar de treballar i seguir cobrant el 100% del seu sou fins que es jubilessin (enllaç). La norma es va aprovar l’any 2008. Ara que la premsa ho ha publicat, els partits polítics s’han afanyat a criticar-ho i a eliminar-ho. Diuen que desconeixen l’existència d’aquesta norma.
L’any 2017 la mesa del Parlament va ratificar el dret dels funcionaris del Parlament a cobrar sense treballar (enllaç). Poc després aquesta ratificació es va debatre en una comissió parlamentària. Per tant, sabien que existia. Són uns mentiders.
És evident que el privilegi del que gaudien els treballadors del Parlament no tenia cap mena de justificació. Als diputats els ha estat molt fàcil demanar que s’eliminés. El que no està sent tan fàcil és l’eliminació d’un altre privilegi: cobrar les dietes d’assistència als plens encara que no s’hi assisteixi. Fa tres mesos van aprovar deixar de cobrar-les. Encara no ho han fet (enllaç).
És clar, sempre és més fàcil eliminar els privilegis dels altres que els d’un mateix.

13 de gener de 2022 – VAN SER ELLS
Abans d’ahir un policia espanyol va confessar el que ja feia temps que, tot i no tenir-ne cap prova clara, podíem sospitar: que Espanya podria haver evitat l’atemptat del 2017. Aquesta confessió ens demostra el que ja fa dècades (i segles) que sabem: els governants espanyols estan disposats a matar per mantenir la integritat territorial del seu estat.
No podem permetre que els responsables de les matances de Barcelona i Cambrils guanyin. Fa dos anys i mig els governants espanyols i els partits polítics que els donen suport van aconseguir tapar el que havia passat (enllaç). Els representants polítics del poble català permetran que, una altra vegada, els governants espanyols amaguin la informació? La resposta a aquesta pregunta no depèn de nosaltres.
El que sí que depèn exclusivament de nosaltres és la resposta a la següent pregunta: si els nostres líders polítics tornen a permetre que Espanya oculti impunement informació sobre els atemptats del 2017, com actuarem?


Entradetes dels 2021202020192018