Les entradetes de l’
indepensants

Vols saber que és l’Indepensants?
Entradetes dels anys: 20222021202020192018

24 de març de 2023 – ENTRADETA
Aquesta setmana una delegació del Parlament Europeu ha viatjat a Madrid per “investigar” l’espionatge espanyol a polítics catalans i líders del moviment independentista. Els parlamentaris es van reunir amb membres de l’anterior govern espanyol i amb el president de la Generalitat. Sembla
ser que el president Pere Aragonès va anar a la reunió per queixarse de que l’havien espiat. Quan l’exministre d’Interior espanyol (veure enllaç
) va justificar l’espionatge a l’expresident Puigdemont i als membres dels CDR, el senyor Aragonès va dir que ell no tenia res a veure amb aquesta gent.
Es devia pensar que assistia a la reunió com a Pere Aragonès, enlloc de com a president de tots els catalans.

17 de març de 2023 – TINGUEM-HO CLAR
La setmana passada vàrem fer a Sants una assemblea oberta per parlar de la Llista Cívica.
Dissabte i diumenge l’ANC va organitzar la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista, mirant d’aglutinar entitats, col·lectius i plataformes de la societat civil per buscar consensos i posar en marxa el que es qualifica de procés 2.
És bo que tractem de mobilitzar les forces vives favorables a la independència. Veiem que les institucions representen, avui en dia, un tap per a l’alliberament del País i que han estat infructuoses les pressions perquè abandonin l’entregar-se en què estan immerses.
Però des de l’Assemblea, i sobretot des de les bases, hem d’estar atents que la recerca de consensos en la societat civil no acabi d’aigualir unes línies d’acció que simplement maquillin la realitat actual. Hem d’aconseguir una mobilització creixent, amb una ruta il·lusionant i un objectiu clar i possible: Catalunya Lliure.

10 de març de 2023 – ANY DANIEL CARDONA
Aquest dimarts, 7 de març, va fer 80 anys de la mort de Daniel Cardona i Civit qui, juntament amb Francesc Macià, fou un dels primers dirigents del separatisme/independentisme català. Per commemorar aquest esdeveniment la Fundació Reeixida organitza l’Any Daniel Cardona, durant el qual es realitzaran actes a diferents llocs del país.
En aquest enllaç trobareu totes les novetats sobre la commemoració, així com el manifest de l’Any Daniel Cardona i una breu biografia.

3 de març de 2023 – ESPANYA ENS ROBA
Aquesta setmana, a Barcelona, s’hi ha celebrat  el Mobile World Congress, la fira més important de la indústria de la telefonia mòbil. Ha durat quatre dies i, segons els organitzadors, suposarà un impacte de 350 milions per l’economia de la ciutat, és a dir, 87,5 milions d’euros per dia. Ho podem comparar amb els 54,8 milions que cada dia ens roba l’estat espanyol.

24 de febrer de 2023 – EL NUMERET XDE LA SENYORA NOGUERAS
Dimarts passat la senyora Míriam Nogueras, diputada al Congreso de Diputados, va decidir retirar la bandera espanyola de la sala de premsa de l’esmentada cambra. La senyora Nogueras pertany a un dels partits que governava la Generalitat l’any 2017, i ja aleshores era diputada (de fet, ho és des del 2016).
A la senyora Nogueras, i als que són com ella, no els paguem el sou per apartar banderes espanyoles del Congreso de Diputados. Els paguem el sou per treure la bandera espanyola del palau de la Generalitat. Ara que venen eleccions municipals ens tocarà reflexionar sobre quines banderes espanyoles combatran les persones a qui votem: les que ens oprimeixen realment o les que només són un decorat? Volem un independentisme simbòlic o un independentisme real?

17 de febrer de 2023 – DIMITIR
Segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans “dimitir” significa renunciar (a un càrrec). És el que aquesta setmana ha fet la primera ministra independentista d’Escòcia (Nicola Sturgeon) (enllaç). “M’he preguntat si continuar en el càrrec era l’adequat per mi, pel partit i pel país, i he arribat a la conclusió que no”, ha dit. Fa poc del fracàs de la seva estratègia judicial per aconseguir un segon referèndum d’independència a Escòcia. Fa vuit anys el seu predecessor, el primer ministre Alex Salmond, també va dimitir després de perdre un referèndum d’independència. En política, als països amb tradició democràtica, els fracassos impliquen dimissions.
A casa nostra fa cinc anys del gran fracàs dels líder independentistes a l’hora de gestionar l’èxit popular del primer d’octubre. Els líders d’aleshores segueixen considerant que són les persones adequades per liderar el moviment. No hi ha hagut dimissions, malgrat que a diferència d’Escòcia aquí els suposat líders de l’independentisme menteixen descaradament gairebé cada dia. Potser no saben què significa la paraula “dimitir”. Si no són capaços de fer la independència (o no volen fer-la), cosa que ens han demostrat reiteradament, i no volen dimitir, només ens queden dues opcions: o ens conformem amb aquests líders i seguim sent espanyols, o els canviem.

10 de febrer de 2023 – LLISTA CÍVICA: PARLEM-NE
Saps què és una Llista Cívica?
Saps que l’elaboració d’una Llista Cívica està contemplada en el Full de Ruta 2022-2023 de l’Assemblea?
Vols saber les raons per les quals apostem per la Llista Cívica?
Saps quins avantatges ofereix una Llista Cívica davant dels llistats dels partits polítics?
Penses que la Llista Cívica és un objectiu utòpic o inassumible?
T’ho posem fàcil.
Treballem perquè a les properes eleccions al Parlament de Catalunya hi hagi noves regles de joc. I per tal que això esdevingui realitat, impulsem la creació de la Llista Cívica.
En aquest article publicat al nostre web hi podràs llegir el Decàleg de la Llista Cívica (http://smxi.cat/llista-civica-si-o-si/).

3 de febrer de 2023 – RECORDATORI AL SECRETARIAT NACIONAL: LLISTA CÍVICA
Del FULL DE RUTA 2022/2023:
2.2. Incrementar la pressió sobre les institucions i sobre els partits
(…) Que l’Assemblea esdevingui un partit i es presenti a les eleccions no és una opció. Des d’aquest moment ens plantegem l’impuls d’una llista cívica, independent de partits, per defensar la voluntat dels electors independentistes a les properes eleccions al Parlament de Catalunya i fer la independència.
Caldrà determinar els mecanismes democràtics necessaris per a la composició de la llista cívica i, en qualsevol cas, haurà de ser ratificada pels socis.
(…)
Accions que desenvoluparem i concretarem amb objectius operatius:
Impulsar una llista cívica per les properes eleccions al Parlament, sense personalismes ni interessos de partit.
Dels ESTATUTS:
Article 2.4. L’Assemblea Nacional Catalana es mantindrà totalment independent de qualsevol partit polític, coalició electoral o grup d’electors i no es presentarà a cap tipus d’eleccions.
Article 6.3. Són deures dels membres de l’Associació:
(…) Tractar el Full de Ruta de l’Associació, si n’hi ha, com a marc operatiu, i comprometre’s amb el seu desenvolupament i compliment.
Article 14.2. El Secretariat Nacional pot convocar l’Assemblea General, amb caràcter extraordinari, quan ho consideri convenient, i ho ha de fer si ho sol·licita, amb indicació dels punts a tractar, almenys un 5 % dels membres de l’Associació. En aquest cas, l’Assemblea General haurà de tenir lloc dins del termini de trenta (30) dies a comptar des de la data de recepció de la sol·licitud.
Del REGLAMENT DE RÈGIM INTERN:
Article 5.15.3. Des de Secretaria es disposarà que a la intranet de l’Associació hi hagi una còpia de l’acta (del Plenari del SN) en un termini d’una setmana, des de la celebració del ple. Els Secretariats de les Assemblees de Base tindran accés a aquesta informació.

27 de gener de 2023 – EL QUE ENS COSTA EL DNI ESPANYOL
Aquests dies el personal sanitari fa vaga (més informació). Reclamen millores salarials i la contractació de més personal, ja que actualment els centres estan saturats i no poden atendre com caldria tots els pacients. És responsabilitat del govern de Generalitat solucionar-ho, del bon funcionament del sistema sanitari en depèn la nostra salut. Des de Sants-Montjuïc per la Independència donem suport a les demandes del personal que treballa al sector sanitari, també al de l’ensenyament (més informació), que aquests dies també reclama millores.
Donar una resposta positiva a les demandes esmentades requereix un augment de la despesa que el govern fa en aquests dos sectors. L’any 2021 els pressupostos de la Generalitat contemplaven una despesa d’aproximadament 10.600 milions d’euros en sanitat i 6.500 milions d’euros en ensenyament. Per tant, estem parlant d’una suma d’aproximadament 17.000 milions d’euros. Cada any l’estat espanyol ens roba entre 18.000 i 20.000 milions d’euros (enllaç). Això no allibera de responsabilitats els governants de la Generalitat, que hauria de treballar per corregir aquesta situació i no ho fa. La independència no és un caprici. És una necessitat.

20 de gener de 2023 – EL QUE ENS COSTEN DUES SALUTACIONS
Ahir 30.000 persones ens vam concentrar a l’avinguda de Maria Cristina de Barcelona per protestar contra la cimera que els presidents espanyol i francès van fer a Barcelona. El president de la Generalitat va donar la benvinguda als presidents. La salutació a Pedro Sánchez va durar 36 segons. La salutació a Emmanuel Macron va durar 20 segons. Tot seguit el president de Generalitat ha marxat. En total, la seva participació a la cimera va durar 56 segons (que equival a un espoli de 35.515* euros per part de l’estat espanyol).
* El conseller Jaume Giró va calcular que actualment l’espoli de l’estat espanyol a Catalunya és d’entre 18.000 i 20.000 milions d’euros anuals (enllaç).

13 de gener de 2023 – SEMBLANCES I DIFERÈNCIES
El passat 8 de gener, al Brasil, diversos milers de persones que es neguen acceptar el resultat de les eleccions celebrades el dia 30 d’octubre del 2022 assaltaren els edificis del govern i el parlament federals. ERC, la CUP i Junts per Catalunya han expressat públicament el seu suport al govern brasiler, que va respondre l’atac amb contundència, fent servir tots els recursos que tenia disponibles per defensar la democràcia i l’estat brasiler.
A Catalunya, ja fa més de cinc anys, milers de persones també van manifestar-se en contra d’uns resultats electorals que es negaren a acceptar (els del referèndum d’independència). En aquest cas, però, no van assaltar cap edifici governamental. No els va ser necessari, ja que l’assalt a les institucions el van protagonitzar el govern i el senat espanyols, aprovant l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola. Hi ha una altra diferència entre el que succeí fa uns dies al Brasil i el que succeí a Catalunya l’any 2017. Aquí el govern legítim, escollit democràticament, es negà a defensar els resultats de les eleccions. Dimitiren de la seva obligació i entregaren la república catalana, recent proclamada, sense fer cap intent per defensar-la. Ens imaginem el govern brasiler, o el dels Estats Units l’any 2021, entregant les institucions als manifestants que assaltaren els parlaments respectius i abandonant el país sense oposar cap mena de resistència? És clar que no. Aquest és un dels motius pels que el Brasil i els Estats Units són estats i Catalunya no.

·


Entradetes dels anys: 20222021202020192018