Les entradetes de l’
indepensants

Vols saber que és l’Indepensants?
Entradetes dels anys: 20222021202020192018

15 de setembre de 2023 – UN PAS MÉS
Entre el 15 i el 19 de setembre se celebren eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona i, com fa quatre anys, l’Assemblea donem suport a la candidatura d’Eines de País. Trobaràs tota la informació necessària sobre la candidatura a https://unpasmescambra.cat/. Hi podràs consultar el cens i els candidats que cal votar en funció de l’activitat de l’empresa (enllaç). L’objectiu de tot plegat és aconseguir una cambra compromesa amb el país i el seu potent teixit empresarial (consulta el programa aquí). Si no tens dret a vot, però coneixes algú que sí, t’animem a fer publicitat de la candidatura Eines de País. Fem que guanyin aquells candidats compromesos amb el país i la causa de la llibertat.

8 de setembre de 2023 – DUES NOTÍCIES
El tema de moda a la premsa d’aquest país són les negociacions entre el senyor Pedro Sánchez i els partits que defineixen com a catalanistes i independentistes. És ben cert que l’oficialitat de la llengua a la Unió Europea, acordada entre Junts per Catalunya i el PSOE a canvi del vot favorable dels primers a la nova presidenta del parlament espanyol, és una cosa positiva per Catalunya i la nostra llengua. Tanmateix, davant la propaganda que converteix els artífex de l’acord (ja veurem si realment s’implementa) en uns grans patriotes al servei de la nació, convé recordar que ells són corresponsables la pèssima situació del català en aquest país. Qui ha governat la Generalitat que en les darreres dècades ha permès l’espanyolització del sistema educatiu i del sistema públic de salut entre d’altres? Els mateixos que ara es vanten de salvar la llengua.

“Amnistia” és la paraula que fan servir tots. Tant per ERC com per Junts per Catalunya sembla ser la condició bàsica per donar suport al govern espanyol. Coneixent-los no ens sorprendria gents que acordessin una amnistia que inclogués perdonar les corrupteles de la senyora Borràs i, en canvi, deixés fora gent com els qui fa una setmana fou arrestada acusada de voler sabotejar la volta ciclista a Espanta. El que està clar és que d’aquesta gent que van a Madrid a “fer política” no en podem esperar massa coses positives.

14 de juliol de 2023 – DUES NOTÍCIES
Aquesta setmana hem conegut diverses notícies d’interès. La primera és que l’Audiència (espanyola) de Barcelona ha condemnat a tres anys de presó a tres independentistes que participaren als actes de commemoració del tercer aniversari del referèndum del primer d’octubre (enllaç). A ells, els indults dels que tan es vanten alguns anuncis electorals per les eleccions espanyoles del 23 de juliol, no els serveixen de res.
La segona notícia és que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obligat tres escoles catalanes a fer el 25% de les classes en castellà. Al principi no ens podíem creure la notícia. Ens pensàvem que els acords d’ERC amb el govern espanyol (enllaç) havien “forçat que el català fos la llengua vehicular a Catalunya”. Després hem recordat que fa cosa d’un any ERC i Junts per Catalunya, juntament amb les sucursals del govern espanyol al Parlament, havien aprovat una llei que permetia l’ús del castellà com a “llengua curricular” a les escoles (enllaç). Ara ens diuen que els votem, que ells defensaran Catalunya a Madrid.

7 de juliol de 2023 – NO SÓN TAN DIFERENTS
El nou govern de les illes Balears, del PP, ha pactat amb VOX que el català deixi de ser la llengua vehicular amb presència majoritària a les escoles (enllaç). Fa més d’un any el català també va deixar de ser la llengua vehicular a les escoles del Principat (les del sud dels Pirineus, al nord fa segles que ho és el francès). En el cas del Principat, tanmateix, la modificació de la llei va ser obra de les marques blanques del govern espanyol a Catalunya (PSC i Catalunya en Comú) i dels partits suposadament catalanistes d’ERC i Junts per Catalunya (podeu veure les entradetes que vam dedicar al tema a http://smxi.cat/entradetes-indepensants-7/, dates 9 de juny i 31 de març). També és cert que, degut a la manca de compromís dels departaments d’educació/ensenyament (tots de governs suposadament catalanistes), la llei antiga tampoc es complia (aquesta notícia és un de molts exemples).
Els mateixos partits que ara, en temps d’eleccions, s’erigeixen en defensors de Catalunya enfront d’un possible govern espanyol de dretes (si és d’esquerres ja els va bé), no actuen gaire diferent de PP i VOX (de fet, igual que PP i VOX, es dediquen a denunciar militants independentistes als tribunals espanyols i a demanar que els tanquin a la presó). Són fets que convé tenir en compte, sobretot ara que s’acosten les eleccions legislatives espanyoles.

30 de juny de 2023 – CONSULTA SOBRE LES ELECCIONS ESPANYOLES
El proper divendres 30 de juny, i fins el dia 3 de juliol, els socis de l’Assemblea som convocat a la consulta sobre si l’entitat ha de promoure l’abstenció activa i el vot nul polític amb la papereta del Primer d’Octubre, seguint d’aquesta manera el que ja s’indica al Full de ruta (pàgina 6, segona columna) aprovat a finals del maig passat. Aquesta és la pregunta que podràs respondre entre el 30 de juny i el 3 de juliol des d’un enllaç que t’enviarem pròximament: “Estàs d’acord que a les eleccions espanyoles del 23 de juliol l’Assemblea promogui l’abstenció activa i el vot nul polític, amb la papereta del sí a la independència del Primer d’Octubre?”.
Abans de respondre a la consulta, ens permetem exposar-te el significat i les conseqüències de les dues variants incloses a la consulta, i també de l’opció del vot en blanc, descartada de cara a la consulta:

  • Abstenció: Sempre té visibilitat en la presentació dels resultats finals, i es té en compte a efectes d’anàlisi política, però sense incidir de forma concreta en la repartició d’escons.
  • Vot nul: S’entén per vot nul un sobre que té més d’una butlleta de partits diferents o conté material o símbols que no són els previstos. Per tant, els vots nuls es compten, però no es tenen en consideració en el repartiment de la representació dels partits, és a dir, no beneficien ni perjudiquen ningú.
  • Vot en blanc: Entra en el recompte per al repartiment de representants perquè es dona per vàlid. El vot en blanc encareix doncs l’obtenció de representants, i com més n’hi ha, més vots calen per superar la barrera del 3% o el 5%. És a dir, el vot en blanc perjudica els partits petits. Aquesta opció ha quedat descartada pel que fa a la consulta.

23 de juny de 2023 – LA LLIÇÓ DE BARCELONA
La setmana passada la constitució de l’ajuntament de Barcelona ens va demostrar que els partits espanyols, per evitar un govern independentista*, estan disposats a fer els pactes més estrambòtics que puguem imaginar. No és una cosa que ens hagi d’estranyar. Els estats fan el que calgui per defensar-se i en moment de perill (o més ben dit, de perill percebut) un pacte com de Barcelona és ben normal.
* Diuen “govern independentista/separatista” però és evident que per ells el problema real és que Barcelona, la nostra capital, la governin uns partits que no són espanyols, sinó catalans.
Espanya sap perfectament quins són els seus interessos i actua conseqüentment. A casa nostra no podem dir el mateix. Arreu del país veiem com les forces polítiques catalanistes majoritàries es dediquen a pactar governs amb els enemics de Catalunya, els partits espanyoles, el principals representant dels quals és el PSOE (recordem que la E és d’Espanya). Si l’objectiu és substituir el poder espanyol a Catalunya, l’estratègia és nefasta. Després n’hi ha que s’escandalitzen o s’estranyen perquè a cada elecció perden vots.
En aquest enllaç trobareu una llista completa d’acords entre CUP, ERC i/o Junts i els partits espanyolistes.

16 de juny de 2023 – EN CASTELLÀ PERQUÈ ARRIBI A MÉS GENT
Aquesta setmana TV3 ha estrenat “Cites Barcelona”, la sèrie produïda per Filmax amb la participació de TV3 i Amazon. La gravació s’ha fet en part, en català i, en part, en castellà. L’endemà de l’estrena a TV3 íntegrament en català (cosa que necessiten repetir fins a la sacietat, probablement per calmar les crítiques) es va estrenar en versió original a Amazon Prime Video. El director de TV3, Sígfrid Gras, diu que vol portar el català al món.
Fa mal a les orelles sentir actors i actrius catalans que han gravat en castellà i que, a l’hora de fer la versió en català, ni tan sols s’han doblat a ells mateixos. Els coneixem la veu i sabem que aquella veu en català no és la seva. Davant d’això, i perquè el doblatge és lamentable, gran part de l’audiència acaba optant per la versió original… en castellà. Per tant, l’intent de portar el català al món fracassa tot just començar.
El que vol dir la frase “amb la participació de TV3”, que sentim tantes vegades, és: “hem fet servir els impostos dels catalans i les catalanes per fer cinema gravat en castellà, amb actors i actrius majoritàriament d’Espanya i li hem posat un títol ben castellà perquè arribi a més gent. Però, ep!, en diem cinema català perquè hi participa TV3“. I mentre TV3 alimenta el cinema castellà amb els nostres impostos, el cinema català autòcton malda per sobreviure i queda dissolt en la cultura espanyola.

9 de juny de 2023 – EL SIS de juny
El dia 6 de juny del 1944 desenes de milers d’homes (i una dona) creuaren el canal de la Mànega procedents d’Anglaterra i desembarcaren a les platges de Normandia, iniciant l’alliberament de l’Europa Occidental de la tirania nazi, aquell país que va entregar el president Companys a Espanya perquè l’afusellés, crim pel qual l’estat espanyol encara no ha demanat perdó (cosa que sí que ha fet Alemanya). Milers hi varen morir. En aquest article de Vilaweb (enllaç) s’hi explica la història d’alguns dels catalans que van participar-hi. És just i necessari que ho recordem.

2 de juny de 2023 – ASSOCIACIÓ LA FLAMA
Arran de l’incompliment sistemàtic de la immersió en català a les escoles públiques del Principat, “un grup de grup de mestres, famílies i altres col·laboradors” s’han unit amb l’objectiu de crear “una xarxa d’escoles cooperatives catalanes que permetin als infants viure la seva educació en la llengua i la cultura catalanes de forma normal, lliure i plena”. Es tracta de l’Associació La Flama, que fa una crida a mestres i famílies a col·laborar amb el projecte. Torbareu tota la informació a http://www.associacio-laflama.cat/. També podeu contactar-hi a través del correu electrònic info@associacio-laflama.cat i de la xarxa social Twitter (@LaFlamaEscola).

26 de maig de 2023 – ELECCIONS MUNICIPALS
El proper diumenge hi ha eleccions municipals. És evident que el nostre vot tindrà conseqüències, també en la causa de l’alliberament nacional. Per aquesta raó l’equip de coordinació volem fer tres reflexions:

  • El proper diumenge no es decideix només qui governarà les nostres ciutats, pobles i vil·les. Tenir ajuntaments disposats a treballar per independència fa que el nostre objectiu sigui una mica més fàcil d’assolir.
  • Cal no oblidar que moltes candidatures (la majoria) es presenten en nom d’un partit polític. El nostre vot no només decideix qui governarà l’ajuntament, també ajuda a finançar i consolidar el partit polític al qual pertany la candidatura.
  • Els pactes postelectorals tant a l’ajuntament com als consells comarcals i les diputacions són importants. Si no tenim en compte aquesta variable podríem acabar beneficiant indirectament un partit contrari als interessos del conjunt del país.

L’equip de coordinació considerem que cal apartar l’espanyolisme de tots els espais de poder possibles. La nostra posició es resumeix així: qui pacta i col·labora amb espanyolistes, pacta i col·labora amb Espanya i, per tant, actua en contra dels interessos de Catalunya.
En aquest enllaç hi trobareu una llista de totes les candidatures per les eleccions municipals a l’Ajuntament de Barcelona.

19 de maig de 2023 – ENTRADETA
La fiscalia espanyola acusa en Carles, veí del barri de Sants, de cometre desordres públics durant les protestes per l’empresonament del cantant Pablo Hasel. El fiscal demana tres anys i mig de presó. Els mossos d’Esquadra no aporten cap prova dels fets que li imputen. Sants-Montjuïc per la Independència, juntament amb moltes altres entitats del districte, donem ple suport a en Carles.
Article a La Directa: https://directa.cat/els-policies-que-acusen-en-carles-de-sants-no-aclareixen-perque-no-han-aportat-proves-documentals/
Entrevista a Vilaweb: https://www.vilaweb.cat/noticies/entrevista-carles-de-sants-judici/
Grup de suport: https://twitter.com/carlesllibertat?lang=ca

12 de maig de 2023 – CATALUNYA i RODALIES
Aquesta setmana, com és habitual, Catalunya, i especialment els treballadors catalans que utilitzen habitualment els serveis de Rodalies, ha patit de nou les conseqüències de ser una regió espanyola espoliada. Segons informa elDiario.es (enllaç en castellà), a Catalunya quatre de cada cinc dies la xarxa de Rodalies pateix un retard greu. A més a més, només durant l’any 2022 es van cancel·lar uns 2000 trens. La causa principal d’aquests problemes és la manca d’inversió a la xarxa, responsabilitat del Regne d’Espanya.
Imagineu com canviaria la situació si disposéssim dels 20.000 milions d’euros que anualment Espanya ens roba als catalans? També per això volem la independència. Per aquesta raó a Sants-Montjuïc per la Independència vam crear un grup de treball encarregat de dur a terme campanyes de sensibilització sobre el problema. Si vols col·laborar amb nosaltres no dubtis en fer-nos-ho saber.
No podem parlar dels problemes de rodalies sense mencionar les proclames, que ara que s’acosten eleccions, fans els partits de govern catalans. Cal parlar especialment de la proposta del president de la Generalitat, que ara vol fer una “aliança de país” per exigir el traspàs de la gestió de Rodalies a la Generalitat. Recordem que a finals de novembre de l’any passat el seu partit es vantava d’haver aconseguit que l’estat traspassés a la Generalitat 900 milions d’euros per “realitzar obres en infraestructures clau en l’àmbit ferroviari i viari”. On són aquests diners? Com milloraran el servei de Rodalies?
Des del 2018 el president espanyol ha guanyat tres investidures, les tres amb els vots del partit del senyor Pere Aragonès, ERC. A la primera també va comptar amb els vots de Junts per Catalunya. A canvi de què el van investir?

5 de maig de 2023 – CATALANS CONTRA EL NAZISME
El proper dilluns, 8 de maig, farà 78 anys que l’exèrcit alemany es va rendir, posant fi a la segona guerra mundial en territori europeu i acabant així amb un dels règim més criminals de la història de la humanitat. A Catalunya el conflicte no va afectar igual a tot arreu. Qui ho va patir més directament va ser la gent de la Catalunya Nord. Els alemanys ocuparen mitja França i l’altra meitat, incloent les terres catalanes al nord dels Pirineus, quedà sota l’administració del règim feixista i col·laboracionista del mariscal Pétain. Desenes de milers de compatriotes del sud dels Pirineus, exiliats de la seva terra a causa de l’aleshores recent victòria del règim del general Franco a la guerra civil espanyola, també van veure’s involucrats en el conflicte.
A continuació enllacem dos interessants articles que tracten aquestes temes.

28 d’abril de 2023 – CLARA PONSATÍ I LA MENTALITAT DE REPÚBLICA
L’exconsellera Clara Ponsatí estava citada a declarar al Tribunal Suprem dilluns al matí. Pablo Llarena l’esperava al seu despatx però Ponsatí no s’hi va presentar perquè tenia coses més importants per fer: exercir llur càrrec d’eurodiputada. Són les urnes qui li va atorgar aquest càrrec. I com que Ponsatí, de nou, dilluns passat, va fer passar el mandat de les urnes per davant del Tribunal Suprem, Llarena es va enfadar.
La decisió de Clara Ponsatí mostra una mentalitat de República necessària en el nostre -i en qualsevol- procés d’independència: la de no reconèixer l’autoritat dels tribunals de l’estat repressor. Una acció que hem vist en molt poques de les persones que, havent ocupat càrrecs públics, van ser o estan essent represaliades. Un acte que és l’excepció però que hauria de ser la norma.

21 d’abril de 2023 – CALENDARI AGO
Enguany se celebrarà la XI Assemblea General Ordinària (AGO) entre el 18 i el 24 de maig, de forma virtual. De moment les dates d’interès prèvies a la celebració de l’AGO són:
– Del 18 al 27 d’abril: període per consultar si sou al cens de membres de ple dret (https://cens.ago.cat/).
– 3 maig (19 h): assemblea extraordinària de membres de ple dret de Sants-Montjuïc per la Independència per debatre i votar les esmenes al full de ruta, el reglament de règim intern i els estatuts.
Ben aviat es preveu tenir accés a l’esborrany dels documents del full de ruta, el reglament de règim intern i els estatuts.

14 d’abril de 2023 – “ACORD DE CLAREDAT” i FULL DE RUTA
“Acord de Claredat” és el nom del nou invent que els governants catalans han ideat per entretenir la premsa subvencionada (enllaç). És quelcom que mai ningú havia plantejat abans: arribar a un acord amb el Govern espanyol per celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya. El partit del president és l’únic de tot el Parlament que hi dona suport. Però això no ha impedit al senyor Aragonès de fer una roda de premsa anunciant la seva gran idea.
És evident que des del 2017 els governants de Catalunya, que es declaren independentistes, es dediquen a fer proclames buides de contingut però que sembla (o més ben dit, pretenen que sembli) que ens acostaran a l’estat català independent. En realitat, aquesta descripció també la podríem utilitzar per les accions del període entre 2012 i 2017, ara que ja és clar que mai van tenir cap intenció seriosa de guiar el país cap a la plena sobirania. Si som honestos cal dir que, en determinats moments, els dirigents de la nostra entitat també van participar en la farsa.
Davant d’aquesta situació, què podem fer nosaltres? Com podem ajudar el nostre país a sortir d’aquest atzucac? Aviat es publicarà la proposta de full de ruta elaborada pel Secretariat i començarà el període d’esmenes. És l’eina que tenim per determinar el rumb de l’Assemblea. És important que hi participem el màxim nombre de persones, dos cervells sempre fan més feina que un. Les dates encara no estan definides, però segurament serà entre finals d’abril i principis de maig. Us animem a tots a participar-hi.

31 de març de 2023 – GRÀCIES, CLARA
Dimarts diverses persones van estar fent costat a la consellera Clara Ponsatí mentre era retinguda dins de la Ciutat de la Justícia.
Entenem que va estar una posada en escena de cara a la Unió Europea i a la lluita del poble català, per poder dir que és contra un poble, però sobretot de cara als pròxims esdeveniments a la Unió Europea.
Entre els assistents era perceptible l’assistència de càrrecs de partits polítics. Esperem que aquests polítics no intentin capitalitzar l’esforç i la lluita de la consellera Ponsatí a favor dels seus interessos partidistes.

24 de març de 2023 – ENTRADETA
Aquesta setmana una delegació del Parlament Europeu ha viatjat a Madrid per “investigar” l’espionatge espanyol a polítics catalans i líders del moviment independentista. Els parlamentaris es van reunir amb membres de l’anterior govern espanyol i amb el president de la Generalitat. Sembla
ser que el president Pere Aragonès va anar a la reunió per queixarse de que l’havien espiat. Quan l’exministre d’Interior espanyol (veure enllaç
) va justificar l’espionatge a l’expresident Puigdemont i als membres dels CDR, el senyor Aragonès va dir que ell no tenia res a veure amb aquesta gent.
Es devia pensar que assistia a la reunió com a Pere Aragonès, enlloc de com a president de tots els catalans.

17 de març de 2023 – TINGUEM-HO CLAR
La setmana passada vàrem fer a Sants una assemblea oberta per parlar de la Llista Cívica.
Dissabte i diumenge l’ANC va organitzar la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista, mirant d’aglutinar entitats, col·lectius i plataformes de la societat civil per buscar consensos i posar en marxa el que es qualifica de procés 2.
És bo que tractem de mobilitzar les forces vives favorables a la independència. Veiem que les institucions representen, avui en dia, un tap per a l’alliberament del País i que han estat infructuoses les pressions perquè abandonin l’entregar-se en què estan immerses.
Però des de l’Assemblea, i sobretot des de les bases, hem d’estar atents que la recerca de consensos en la societat civil no acabi d’aigualir unes línies d’acció que simplement maquillin la realitat actual. Hem d’aconseguir una mobilització creixent, amb una ruta il·lusionant i un objectiu clar i possible: Catalunya Lliure.

10 de març de 2023 – ANY DANIEL CARDONA
Aquest dimarts, 7 de març, va fer 80 anys de la mort de Daniel Cardona i Civit qui, juntament amb Francesc Macià, fou un dels primers dirigents del separatisme/independentisme català. Per commemorar aquest esdeveniment la Fundació Reeixida organitza l’Any Daniel Cardona, durant el qual es realitzaran actes a diferents llocs del país.
En aquest enllaç trobareu totes les novetats sobre la commemoració, així com el manifest de l’Any Daniel Cardona i una breu biografia.

3 de març de 2023 – ESPANYA ENS ROBA
Aquesta setmana, a Barcelona, s’hi ha celebrat  el Mobile World Congress, la fira més important de la indústria de la telefonia mòbil. Ha durat quatre dies i, segons els organitzadors, suposarà un impacte de 350 milions per l’economia de la ciutat, és a dir, 87,5 milions d’euros per dia. Ho podem comparar amb els 54,8 milions que cada dia ens roba l’estat espanyol.

24 de febrer de 2023 – EL NUMERET XDE LA SENYORA NOGUERAS
Dimarts passat la senyora Míriam Nogueras, diputada al Congreso de Diputados, va decidir retirar la bandera espanyola de la sala de premsa de l’esmentada cambra. La senyora Nogueras pertany a un dels partits que governava la Generalitat l’any 2017, i ja aleshores era diputada (de fet, ho és des del 2016).
A la senyora Nogueras, i als que són com ella, no els paguem el sou per apartar banderes espanyoles del Congreso de Diputados. Els paguem el sou per treure la bandera espanyola del palau de la Generalitat. Ara que venen eleccions municipals ens tocarà reflexionar sobre quines banderes espanyoles combatran les persones a qui votem: les que ens oprimeixen realment o les que només són un decorat? Volem un independentisme simbòlic o un independentisme real?

17 de febrer de 2023 – DIMITIR
Segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans “dimitir” significa renunciar (a un càrrec). És el que aquesta setmana ha fet la primera ministra independentista d’Escòcia (Nicola Sturgeon) (enllaç). “M’he preguntat si continuar en el càrrec era l’adequat per mi, pel partit i pel país, i he arribat a la conclusió que no”, ha dit. Fa poc del fracàs de la seva estratègia judicial per aconseguir un segon referèndum d’independència a Escòcia. Fa vuit anys el seu predecessor, el primer ministre Alex Salmond, també va dimitir després de perdre un referèndum d’independència. En política, als països amb tradició democràtica, els fracassos impliquen dimissions.
A casa nostra fa cinc anys del gran fracàs dels líder independentistes a l’hora de gestionar l’èxit popular del primer d’octubre. Els líders d’aleshores segueixen considerant que són les persones adequades per liderar el moviment. No hi ha hagut dimissions, malgrat que a diferència d’Escòcia aquí els suposat líders de l’independentisme menteixen descaradament gairebé cada dia. Potser no saben què significa la paraula “dimitir”. Si no són capaços de fer la independència (o no volen fer-la), cosa que ens han demostrat reiteradament, i no volen dimitir, només ens queden dues opcions: o ens conformem amb aquests líders i seguim sent espanyols, o els canviem.

10 de febrer de 2023 – LLISTA CÍVICA: PARLEM-NE
Saps què és una Llista Cívica?
Saps que l’elaboració d’una Llista Cívica està contemplada en el Full de Ruta 2022-2023 de l’Assemblea?
Vols saber les raons per les quals apostem per la Llista Cívica?
Saps quins avantatges ofereix una Llista Cívica davant dels llistats dels partits polítics?
Penses que la Llista Cívica és un objectiu utòpic o inassumible?
T’ho posem fàcil.
Treballem perquè a les properes eleccions al Parlament de Catalunya hi hagi noves regles de joc. I per tal que això esdevingui realitat, impulsem la creació de la Llista Cívica.
En aquest article publicat al nostre web hi podràs llegir el Decàleg de la Llista Cívica (http://smxi.cat/llista-civica-si-o-si/).

3 de febrer de 2023 – RECORDATORI AL SECRETARIAT NACIONAL: LLISTA CÍVICA
Del FULL DE RUTA 2022/2023:
2.2. Incrementar la pressió sobre les institucions i sobre els partits
(…) Que l’Assemblea esdevingui un partit i es presenti a les eleccions no és una opció. Des d’aquest moment ens plantegem l’impuls d’una llista cívica, independent de partits, per defensar la voluntat dels electors independentistes a les properes eleccions al Parlament de Catalunya i fer la independència.
Caldrà determinar els mecanismes democràtics necessaris per a la composició de la llista cívica i, en qualsevol cas, haurà de ser ratificada pels socis.
(…)
Accions que desenvoluparem i concretarem amb objectius operatius:
Impulsar una llista cívica per les properes eleccions al Parlament, sense personalismes ni interessos de partit.
Dels ESTATUTS:
Article 2.4. L’Assemblea Nacional Catalana es mantindrà totalment independent de qualsevol partit polític, coalició electoral o grup d’electors i no es presentarà a cap tipus d’eleccions.
Article 6.3. Són deures dels membres de l’Associació:
(…) Tractar el Full de Ruta de l’Associació, si n’hi ha, com a marc operatiu, i comprometre’s amb el seu desenvolupament i compliment.
Article 14.2. El Secretariat Nacional pot convocar l’Assemblea General, amb caràcter extraordinari, quan ho consideri convenient, i ho ha de fer si ho sol·licita, amb indicació dels punts a tractar, almenys un 5 % dels membres de l’Associació. En aquest cas, l’Assemblea General haurà de tenir lloc dins del termini de trenta (30) dies a comptar des de la data de recepció de la sol·licitud.
Del REGLAMENT DE RÈGIM INTERN:
Article 5.15.3. Des de Secretaria es disposarà que a la intranet de l’Associació hi hagi una còpia de l’acta (del Plenari del SN) en un termini d’una setmana, des de la celebració del ple. Els Secretariats de les Assemblees de Base tindran accés a aquesta informació.

27 de gener de 2023 – EL QUE ENS COSTA EL DNI ESPANYOL
Aquests dies el personal sanitari fa vaga (més informació). Reclamen millores salarials i la contractació de més personal, ja que actualment els centres estan saturats i no poden atendre com caldria tots els pacients. És responsabilitat del govern de Generalitat solucionar-ho, del bon funcionament del sistema sanitari en depèn la nostra salut. Des de Sants-Montjuïc per la Independència donem suport a les demandes del personal que treballa al sector sanitari, també al de l’ensenyament (més informació), que aquests dies també reclama millores.
Donar una resposta positiva a les demandes esmentades requereix un augment de la despesa que el govern fa en aquests dos sectors. L’any 2021 els pressupostos de la Generalitat contemplaven una despesa d’aproximadament 10.600 milions d’euros en sanitat i 6.500 milions d’euros en ensenyament. Per tant, estem parlant d’una suma d’aproximadament 17.000 milions d’euros. Cada any l’estat espanyol ens roba entre 18.000 i 20.000 milions d’euros (enllaç). Això no allibera de responsabilitats els governants de la Generalitat, que hauria de treballar per corregir aquesta situació i no ho fa. La independència no és un caprici. És una necessitat.

20 de gener de 2023 – EL QUE ENS COSTEN DUES SALUTACIONS
Ahir 30.000 persones ens vam concentrar a l’avinguda de Maria Cristina de Barcelona per protestar contra la cimera que els presidents espanyol i francès van fer a Barcelona. El president de la Generalitat va donar la benvinguda als presidents. La salutació a Pedro Sánchez va durar 36 segons. La salutació a Emmanuel Macron va durar 20 segons. Tot seguit el president de Generalitat ha marxat. En total, la seva participació a la cimera va durar 56 segons (que equival a un espoli de 35.515* euros per part de l’estat espanyol).
* El conseller Jaume Giró va calcular que actualment l’espoli de l’estat espanyol a Catalunya és d’entre 18.000 i 20.000 milions d’euros anuals (enllaç).

13 de gener de 2023 – SEMBLANCES I DIFERÈNCIES
El passat 8 de gener, al Brasil, diversos milers de persones que es neguen acceptar el resultat de les eleccions celebrades el dia 30 d’octubre del 2022 assaltaren els edificis del govern i el parlament federals. ERC, la CUP i Junts per Catalunya han expressat públicament el seu suport al govern brasiler, que va respondre l’atac amb contundència, fent servir tots els recursos que tenia disponibles per defensar la democràcia i l’estat brasiler.
A Catalunya, ja fa més de cinc anys, milers de persones també van manifestar-se en contra d’uns resultats electorals que es negaren a acceptar (els del referèndum d’independència). En aquest cas, però, no van assaltar cap edifici governamental. No els va ser necessari, ja que l’assalt a les institucions el van protagonitzar el govern i el senat espanyols, aprovant l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola. Hi ha una altra diferència entre el que succeí fa uns dies al Brasil i el que succeí a Catalunya l’any 2017. Aquí el govern legítim, escollit democràticament, es negà a defensar els resultats de les eleccions. Dimitiren de la seva obligació i entregaren la república catalana, recent proclamada, sense fer cap intent per defensar-la. Ens imaginem el govern brasiler, o el dels Estats Units l’any 2021, entregant les institucions als manifestants que assaltaren els parlaments respectius i abandonant el país sense oposar cap mena de resistència? És clar que no. Aquest és un dels motius pels que el Brasil i els Estats Units són estats i Catalunya no.

·


Entradetes dels anys: 20222021202020192018