Les entradetes de l’
indepensants

Vols saber que és l’Indepensants?
Entradetes dels anys: 2024 – 202320222021202020192018

23 de febrer de 2024 – JO ERA… AIXÍ
Fins al 2010 era republicà (de la ñ) i votava Iniciativa, llavors em vaig tornar indepe i del 10A.
A partir de 2012 vaig participar en l’organització de les manis de l’11-S i em va semblar que alguna cosa estava canviant.
El 2015 no recordo si vaig votar la coalició indepe o l’altre partit que també ho era i, amb el resultat i la participació obtinguts, ja vaig estar segur que les coses anirien bé.
Ara, m’agafen ganes d’engegar-ho tot a pastar quan recordo aquell primer d’octubre i els fets successius i veig com ens oblidem que per aconseguir coses noves hem de dur la iniciativa.
Sento que la Llista Cívica és el millor que ara podem fer, raons n’hi ha totes les que vulgueu per no fer-la, però em sonen autonòmiques.

16 de febrer de 2024 – SALVEM EL CATALÀ
Per salvar el català, la independència és necessària, però no suficient, cal que tots treballem per posar la llengua al lloc que li correspon.
Ara mateix la situació en què es troba la nostra llengua fa patir: només poc més d’una quarta part dels catalans tenen el català com a llengua familiar; el català a l’escola –la famosa immersió- està sent atacada per terra, mar i aire, des de dins i des de fora; les institucions del país -les que haurien de ser nostres- no fan complir les lleis de protecció del català (a tall d’exemple, recordem els casos de pacients del sistema de salut que no han estat atesos per parlar català i la nul·la reacció del Govern).
Però al mateix temps que hem d’exigir a les nostres institucions que defensin el català també hem de ser autoexigents i mantenir el català en totes les nostres converses i interaccions, en totes les circumstàncies. No canviem de llengua.
La lingüista Carme Junyent deia: “les llengües moren perquè els seus parlants deixen d’usar-les” o si ho voleu llegir d’una altra manera, cada vegada que canviem de llengua matem una mica el català.

9 de febrer de 2024 – LA MOBILITZACIÓ PAGESA
L’Assemblea Nacional Catalana dona suport a les demandes dels pagesos catalans, que aquesta setmana s’han mobilitzat en contra les polítiques agràries dels darrers anys. Per aquesta raó membres de Sants-Montjuïc per la Independència ens hem unit aquests dies a les accions de protestes de la pagesia (tal com haureu pogut veure als nostres canals habituals). Per comprendre, de forma resumida, les raons de la mobilització, recomanem aquest article de Vilaweb (enllaç).

2 de febrer de 2024 – DIFERÈNCIES
De nou la llei d’amnistia ha esdevingut el centre de la batalla propagandística entre els partits del procés (usar l’adjectiu independentistes o catalanistes per descriure’ls seria una broma de mal gust). Uns hi voten a favor, els altres en contra, però tots dos coincideixen en denunciar els tribunals de l’enemic com una farsa totalment parcial. Tanmateix, nosaltres no som capaços de veure les diferències entre una Espanya on els jutges acusen el Tsunami Democràtic o els CDR de terrorisme i una Generalitat la policia de la qual (normalment amb advocats pagats dels nostres impostos) justifica acusacions falses contra catalans partidaris de la independència. L’últim cas ha estat aquesta setmana, quan s’ha descobert que els Mossos d’Esquadra han denunciat quatre persones, acusades d’agressió, utilitzant com a prova un informe mèdic amb data d’abans dels suposats fets (enllaç).

26 de gener de 2024 – TERRORISME?
Vosaltres, polítics de fireta indignes del país que dieu representar.
Vosaltres, que viviu a costa de l’esforç de milions de catalans.
Vosaltres, que pacteu amb el govern espanyol que som terroristes (enllaç).
Vosaltres sou també l’enemic.

19 de gener de 2024 – LLISTA CÍVICA
El passat dissabte el ple del Secretariat Nacional va aprovar la pregunta: Estàs d’acord que l’Assemblea impulsi la Llista Cívica per la Independència a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, per tal de fer efectiva la independència? Entre l’1 i el 4 de març els membres de ple dret haurem votar si hi estem d’acord.
Sants-Montjuïc per la Independència som una de les territorials impulsores de la idea de la Llista Cívica. Al nostre web trobareu les deu raons que la justifiquen (enllaç) i el document de treball aprovat per l’assemblea de socis i simpatitzants de la territorial.
Per la Independència, vota Sí!

12 de gener de 2024 – QUIN PAÍS VOLEM?
Fa mesos que el nostre país pateix la pitjor sequera des que hi ha registres, fet que coincideix amb el moment de la història en què hi ha més persones vivint a Catalunya (més de vuit milions de forma permanent més quinze milions de turistes l’any). Som el país d’Europa que en les darreres dècades ha experimentat un major creixement demogràfic. Tot plegat està tenint conseqüències nefastes pel nostre país i en tindrà de pitjors si no s’hi posa remei.
Enfront d’aquesta realitat hi ha partits que es fan dir catalanistes que continuen defensant un model econòmic basat en l’impuls del turisme de masses, un sector que en gran part es nodreix de mà d’obra estrangera que es veu obligada a treballar en unes condicions extremadament precàries. En les darreres dècades el creixement ha estat major del que el país podia assumir, fet que ha generat escassetat d’habitatge i la consegüent pujada de preus. A més a més, l’explosió demogràfica derivada d’aquestes polítiques, impulsades per una classe política allunyada dels interessos del país, ha provocat una “minorització” de la llengua i la identitat catalanes, especialment a les zones més poblades.
Aquesta és la situació a la Catalunya Sud. A les Illes Balears viuen una situació encara més dramàtica. Allà el creixement desbocat del sector turístic ja ha començat a causar problemes en d’altres sectors. Molts metges o els professors, per exemple, no es poden permetre viure-hi (enllaç). Volem que aquest sigui el nostre futur? Els nostres governants no veuen cap a on ens encaminem? O potser ho veuen però prefereixen ignorar-ho i continuar omplint-se les butxaques a costa de destruir el país?

·


Entradetes dels anys:  2024 – 202320222021202020192018