Les entradetes de l’
indepensants

Vols saber que és l’Indepensants?
Entradetes dels anys: 2021202020192018

20 de gener de 2022 – Privilegis bons i privilegis dolents
Fins fa ben poc, els funcionaris del Parlament de Catalunya o amb més de quinze anys d’antiguitat tenien dret, a partir dels 60 anys, a deixar de treballar i seguir cobrant el 100% del seu sou fins que es jubilessin (enllaç). La norma es va aprovar l’any 2008. Ara que la premsa ho ha publicat, els partits polítics s’han afanyat a criticar-ho i a eliminar-ho. Diuen que desconeixen l’existència d’aquesta norma.
L’any 2017 la mesa del Parlament va ratificar el dret dels funcionaris del Parlament a cobrar sense treballar (enllaç). Poc després aquesta ratificació es va debatre en una comissió parlamentària. Per tant, sabien que existia. Són uns mentiders.
És evident que el privilegi del que gaudien els treballadors del Parlament no tenia cap mena de justificació. Als diputats els ha estat molt fàcil demanar que s’eliminés. El que no està sent tan fàcil és l’eliminació d’un altre privilegi: cobrar les dietes d’assistència als plens encara que no s’hi assisteixi. Fa tres mesos van aprovar deixar de cobrar-les. Encara no ho han fet (enllaç).
És clar, sempre és més fàcil eliminar els privilegis dels altres que els d’un mateix.

13 de gener de 2022 – VAN SER ELLS
Abans d’ahir un policia espanyol va confessar el que ja feia temps que, tot i no tenir-ne cap prova clara, podíem sospitar: que Espanya podria haver evitat l’atemptat del 2017. Aquesta confessió ens demostra el que ja fa dècades (i segles) que sabem: els governants espanyols estan disposats a matar per mantenir la integritat territorial del seu estat.
No podem permetre que els responsables de les matances de Barcelona i Cambrils guanyin. Fa dos anys i mig els governants espanyols i els partits polítics que els donen suport van aconseguir tapar el que havia passat (enllaç). Els representants polítics del poble català permetran que, una altra vegada, els governants espanyols amaguin la informació? La resposta a aquesta pregunta no depèn de nosaltres.
El que sí que depèn exclusivament de nosaltres és la resposta a la següent pregunta: si els nostres líders polítics tornen a permetre que Espanya oculti impunement informació sobre els atemptats del 2017, com actuarem?


Entradetes dels 2021202020192018