Jo, Martí Odriozola, #tambésócindependentista

Marti_OdriozolaVa néixer el 1998 a Barcelona i viu i estudia a Hostafrancs. És alumne de 3r d’ESO i de gran té molt clar que vol ser periodista. Sovint, pren algunes estones als estudis i als amics per dedicar temps, al costat del seu pare, a ajudar a les paradetes informatives que SMxI munta al districte els caps de setmana.

Quan et vas fer independentista?
Des de ben petit jo ja era independentista i ja defensava la llibertat de la meva nació. El boicot constant des de Madrid, sobretot des de l’última Diada, ha fet que el meu sentiment independentista no hagi parat de créixer i que cada cop tingui més pressa per separar-me del país al qual pertanyem actualment.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… que Catalunya seria una potència europea i gairebé mundial en diversos aspectes rellevants. Primer de tot, econòmicament Catalunya seria un dels puntals de la Unió Europea i el seu potencial seria reconegut. Després, les relacions entre Catalunya i la resta d’estats del món podria ser més fluida i eficaç. Per acabar, esportivament parlant, les seleccions catalanes podrien destacar en molts esports, i fins hi tot guanyar alguna competició de prestigi.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos la tensió entre independentistes i unionistes anirà creixent. Des de Madrid seguiran dient mentides per espantar els indecisos, i des de Catalunya el govern i els grups parlamentaris que estan a favor de l’estat propi desmentiran aquestes idees. Tinc l’esperança que aviat s’aprovi la llei de consultes i comencem a traçar camí cap al referèndum. Però sobretot desitjo que cap dels partits que fins ara han defensat el poble no es tiri enrere i continuïn endavant defensant la veu dels ciutadans de Catalunya.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
En la Catalunya de futur s’ha de demostrar que el camí fet fins llavors ha servit per millorar la nació. Haurem d’evitar que els errors comesos per l’Estat espanyol, que han incitat la nostra marxa, no es repeteixin en la Catalunya independent. Com que el viatge fins a la independència no serà fàcil, un cop aconseguida ens haurem de posar tots a remar en la mateixa direcció per aconseguir un estat del benestar pròsper.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *