Jo, M. Carme Planas, #tambésócindependentista

M_Carme_PlanasVa néixer el 1943 a Barcelona. Quan es va casar, el 1963, va anar a viure a la Gran Via de les Corts Catalanes, davant de Magòria. Va formar una família de dos fills i treballava en una consulta pediàtrica. La barriada de la Font de la Guatlla va formar aviat part de la seva vida pel compromís amb l’escola dels fills, les activitats de la Cooperativa Magòria, l’Associació de Veïns i Veïnes, la comunitat parroquial i el casal de lleure estiuenc per a infants i joves. Responsable durant setze anys de la coordinació del Centre Cívic Font de la Guatlla, i pertanyent al seu grup de dones, ha treballat de forma voluntària durant un grapat d’anys. El seu compromís actual es fa palès en la participació com a cantaire de la Coral Sant Medir, la vinculació amb l’Esbart Ciutat Comtal, algunes activitats al centre de barri i, sobretot, el gran compromís amb SMxI. El seu entusiasme pel servei al país ha estat determinat especialment per la participació activa en la campanya del 10A pel dret a decidir i per la seva adhesió com a membre adscrita a l’Assemblea Nacional Catalana.

Quan et vas fer independentista?
He de dir que jo sempre havia estat catalanista i nacionalista. No vaig sentir el sentiment independentista fins fa vora uns deu anys, que se’m va fer evident el mal tracte de la nació espanyola cap al nostre país. Com a defensora dels drets de les dones, en tant que feminista, vaig establir un cert paral·lelisme entre el que pot suposar un maltractador i una víctima de l’opressió injustificada. Vaig veure Catalunya com la víctima, i l’alternativa independentista em va semblar l’única sortida possible a la humiliació i el menyspreu.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… que, tal com anem, ja hem tocat fons, no anem bé i no som lliures de fer res. Qualsevol altra condició diferent de l’actual, per força serà millor, perquè pitjor ja no pot ser!

Què creus que passarà els propers mesos?
Que els mitjans de comunicació de fora de Catalunya ens ho recriminaran tot. Que estarem malvistos i que es farà molt difícil mantenir la bona convivència amb els espanyols, perquè no ens ho posaran gens fàcil. Malgrat el seny català, el respecte i les més bones intencions, es multiplicaran les respostes enèrgiques, contundents, despòtiques i sense mesura dels dirigents de l’Estat espanyol. Caldrà tenir molta calma i confiar en els nostres líders polítics.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Exempta de personatges corruptes, amb dirigents responsables, al servei del país i no pas del propi partit; amb caps directius emprenedors i amb ganes d’enlairar Catalunya i fer-la fructífera; amb persones compromeses, però molt respectuoses amb tothom i, especialment, amb els veïns espanyols. Una Catalunya que mantingués molts dels valors que sempre ha tingut i que, per tant, seguís essent acollidora, compromesa i solidària. Però, per sobre de tot, que reforcés el valor de tot allò que ens fa ser catalans: la llengua, la cultura i les nostres tradicions.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Un comentari sobre “Jo, M. Carme Planas, #tambésócindependentista

  1. Molt bé, M. Carme! Les teves paraules justes i respectuoses expressen el teu amor per Catalunya i la teva gran solidesa humana. Perquè et conec, sé que poses totes les teves forces, el teu raonament i el teu cor a ajudar a aixecar aquest malmès país.
    Una abraçada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *