Jo, Ligia Fernández, #tambésócindependentista

Ligia_Hernandez JL (245x300)Va néixer el 1993 en un poble de la comarca de l’Alcoià. No treballa, viu a Barcelona, al barri de la Bordeta, pels seus estudis. Actualment forma part d’Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista.

Quan et vas fer independentista?
No crec que hi haja una data exacta…  Supose que més o menys als 14 anys, que va ser quan vaig començar a fer classes de música fora de la meua escola i vaig conèixer molta gent que tenia aquesta idea de Països Catalans, i era una cosa que jo mai m’havia plantejat. Vaig anar creixent i aquesta idea seguia al meu cap, i a cada cosa que feia, a cada cosa que veia… Era més conscient que era necessària l’emancipació del nostre territori.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
Jo no defense que Catalunya siga independent, la meua idea va més enllà i és la dels Països Catalans. M’agradaria tota la nostra terra alliberada. Jo sóc de l’Alcoià, Alacant, i crec que aquesta terra està oprimida pels estats espanyol i francès, però cal assolir una emancipació per conservar la nostra identitat, la igualtat de tots els individus i l’abolició de les classes socials.

Què creus que passarà els propers mesos?
Que Espanya serà rescatada com ja ho està sent (tot i que ara s’invisibilitza i no ix als mitjans), però és farà evident i les desigualtats socials s’accentuaran. No pot ser que la sobirania d’un país, siga quin siga, la decidixca una troika o un govern votat cada quatre anys. Votar cada quatre anys no és democràcia. A més, cal que la por canvie de bàndol perquè el 99% de la població estem controlats per l’1% i això no pot ser. El poble ha d’aconseguir el poder i la sobirania nacional i social.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
M’agradaria un Principat de Catalunya integrat dins d’uns Països Catalans lliures i socialistes, fets des de la base i des del poble, a partir dels barris, viles, pobles i ciutats. Però per això cal treball constant i proper amb la gent del nostre entorn, com la gent de Can Vïes, que fa 15 anys que basteixen una alternativa social al barri i ara els volen desallotjar… En definitiva, s’ha de construir la unitat popular entre tots i totes amb responsabilitat i compromís.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *