Comunicat de Sants-Montjuïc per la Independència sobre el 12 d’octubre a Sants

Aquest 12 d’octubre arribaran diversos grups espanyols d’ultradreta a Barcelona que pretenen concentrar-se a la plaça de Sants. Tenen antecedents molt violents i una actitud amenaçadora, d’acord amb les seves declaracions públiques de les darreres setmanes. Intentaran anar en manifestació fins a la plaça de Sant Jordi, a Montjuïc.

Exposem la nostra posició en quatre punts:

  1. Respectem el dret de manifestació, i respectem l’opinió de les persones que assistiran a les concentracions de la plaça de Catalunya i el passeig de Gràcia en defensa de la unitat d’Espanya i per celebrar el 12 d’octubre.
  2. Compartim la preocupació del veïnat per la convocatòria d’una manifestació de la ultradreta el 12 d’octubre al cor del barri. Considerem que el Departament d’Interior no hauria d’autoritzar la concentració de la ultradreta a la plaça de Sants ni la manifestació subsegüent, perquè hi ha motius fonamentats per considerar que les persones que hi assistirien pretenen actuar violentament –entre els grups convocants hi ha els que van assaltar l’Onze de Setembre el Centre Cultural Blanquena, a Madrid: Falange, Democracia Nacional, Alianza Nacional, Nudo Patriota. Considerem que autoritzar la concentració a la plaça de Sant Jordi, a Montjuïc, com els anys anteriors, és ja excessiva condescendència.
  3. Subscrivim la preocupació de les institucions europees per la tolerància del Govern espanyol i el seu Ministeri de l’Interior davant l’exhibició de simbologia feixista (banderes amb l’àguila, emblemes de la Falange, etc.) i la banalització del nazisme. Demanem tolerància zero al Govern català i als Mossos d’Esquadra davant l’ús de símbols feixistes i nazis que puguin desplegar els nostàlgics d’aquelles dècades de govern il·legal i criminalitat organitzada des de l’Estat que van patir la població espanyola i la població catalana. Demanem que es denunciï d’ofici els individus que aquest 12 d’octubre cremin banderes o símbols que representen posicions polítiques democràtiques.
  4. Apliquem les directrius del Comunicat del Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana. Nosaltres no tenim res a celebrar. No organitzarem cap acte en contra del 12 d’octubre. No participarem com a Assemblea en cap acte de protesta per la presència de la ultradreta, perquè considerem que és una qüestió d’ordre públic.

 

Sants-Montjuïc per la Independència
Assemblea Nacional Catalana

 

Migdiada catalana cap a la independència

Migdiada catalana cap a la independència (imatge creada per Bröc Il·lustracions)


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *