El DVD de la Via Catalana

Un mes després de la Diada, l’Assemblea Nacional Catalana presenta la pel·lícula de la Via Catalana amb les millors imatges d’aquesta Diada tan especial. L’estrena s’ha fet aquest divendres, 11 d’octubre, a les principals ciutats del país i capitals de comarca i està dedicada especialment als 30.000 voluntaris que van fer que la cadena humana per la independència de l’Onze de Setembre fos un èxit.

La pel·lícula de la Via Catalana reviu la Via Catalana amb imatges i fa un repàs de tots els actes que van tenir lloc en aquesta jornada històrica. El film arrenca a primera hora del matí del dia Onze i destaca la jornada posant èmfasi en la tasca dels voluntaris, el repte d’enllaçar les Terres de l’Ebre, la defensa de la cultura i el moment històric que es va produir a les 17.14 quan tot el país es va unir de nord a sud. La pel·lícula inclou també imatges de l’acte polític descentralitzat i de la reivindicació pacífica, democràtica i festiva del poble de Catalunya a favor de la independència. La participació desinteressada de tots els professionals del mitjà cinematogràfic i audiovisual ha fet possible aquest document històric, la realització del qual ha estat encapçalada per Lluís Cabeza.

Els assistents a l’estrena també han pogut veure Viatge a la Llibertat, un vídeo realitzat per Roger Vilanova, Eva Pomares i Montse Cartañà en format videoclip que fa un repàs als principals esdeveniments de la Via Catalana que van tenir lloc tant els dies previs a la Diada com el mateix Onze de Setembre. A Viatge a la Llibertat, hi apareixen, per exemple, imatges de les cadenes internacionals, d’actes previs com l’estelada humana d’Igualada, l’estelada encesa amb més de 16.500 espelmes de Tàrrega, la cadena que va envoltar la muralla de Montblanc i la marxa de torxes de Lleida.

El DVD de la pel·lícula de la Via Catalana estarà a la venda a partir d’aquest cap de setmana, el 12 i 13 d’octubre, juntament amb el Diari Ara, El Periódico, El Punt-Avui i La Vanguardia. Al llarg de la setmana vinent farem pública la llista de cinemes i sales de projeccions.

Un cop presentada la pel·lícula de la Via Catalana, l’Assemblea Nacional Catalana continua treballant en la realització de la Gigafoto, la panoràmica de més de 400 km que recorrerà tram a tram la Via Catalana des d’Alcanar fins al Pertús i que es farà pública en el termini d’un mes.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *