Via Catalana i assaig del 30A: les entitats hi estan convidades

Aquest és l’escrit que Sants-Montjuïc per la Independència adreça a les entitats del districte amb la finalitat de convidar tots els seus membres a unir-se a la Via Catalana.

Text de l’escrit

Benvolgudes, benvolguts,

Sants-Montjuïc per la Independència, assemblea territorial de l’Assemblea Nacional Catalana, convida totes les entitats del barri a unir-se a la Via Catalana aquest Onze de Setembre i a participar en l‘assaig que farem divendres de la setmana que ve, 30 d’agost, al vespre, agafant-nos de les mans, centenars de veïns, a la carretera de Sants, a les 20.14 h. La Via Catalana, que travessarà Sants-Montjuïc, pretén ser un acte reivindicatiu popular, majoritari, festiu i de gran visibilitat internacional a favor de la independència de Catalunya. És un acte, en definitiva, obert a totes les persones que respecten els principis fonamentals de la democràtica i que es solidaritzen amb la voluntat pacífica de la població de Catalunya de decidir el seu futur.

L’Onze de Setembre ens recorda que, fa 299 anys, els catalans vam perdre la llibertat i les nostres constitucions i institucions per la força de les armes. Ens recorda que aquella derrota va portar dècades i segles de prohibició o postergació de la llengua catalana i de submissió política il·legítima al centralisme uniformista de Castella. La defensa a ultrança de Barcelona i l’exigència que es complissin el tractats internacionals que ens avalaven qüestionen encara ara l’annexió de Catalunya a la Corona de Castella. Homenatgem aquells catalans perquè, amb la seva negativa a rendir-se, ens van preservar, latent, malgrat els fets i al llarg dels segles, la sobirania de Catalunya, i perquè el seu record ens encoratja a ser actius i protagonistes en la recuperació de la nostra independència. La cadena de 400 km, del Pertús a Alcanar, és també una cadena de 299 anys, que ens uneix als defensors de Barcelona.

Tots junts ho farem possible!


Joan Mollà
Sants-Montjuïc per la Independència
sants-montjuic@assemblea.cat


2 comentaris sobre “Via Catalana i assaig del 30A: les entitats hi estan convidades

    • Es poden comprar en alguns supermercats i a les botigues d’alguns diaris, per exemple, però potser el més directe es que us apropeu a alguna de les parades que organitzem cada setmana al barri. A la pàgina d’activitats (http://smxi.cat/activitats) trobaràs els horaris i els llocs de les parades. Els nostres paradistes són de primera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *