Valoració de Sants-Montjuïc per la Independència de les eleccions del 12 de maig al Parlament

La victòria del PSOE a les eleccions celebrades ahir deixa un panorama incert en l’independestisme institucional. La forta baixada en vots i en escons s’explica, en gran part, pel descontentament de milers de persones que han assistit al malbaratament d’un impuls social i polític que hauria conduït a la independència si els partits haguessin fet allò que havien promès. Es torna a fer palès que, amb un estat agressiu en contra, la classe política no pot defensar els interessos de la societat civil si es llança a una lluita partidista per gestionar les engrunes. I encara menys si pretén negociar amb aquest estat els termes de la submissió.

Sants-Montjuïc per la Independència i l’Assemblea Nacional Catalana en la seva totalitat defensem, com hem fet sempre, que l’objectiu ha de ser la independència. Ens n’han intentat desviar moltes vegades, dient-nos que haviem de lluitar “per la llibertat”, “per la democràcia”, “per aturar l’extrema dreta”. Tots aquests objectius tenen en comú que necessiten un element per assolir-se: competències legals. I no les tindrem mentre no siguem una República independent. I un govern del PSOE que actui com a sucursal del seu partit a Madrid no farà res en aquest sentit. Com no farà res per deixar d’empobrir la classe treballadora, per garantir que els trens funcionen, o per defensar l’ús del català.

Per això animem el veïnat de Sants-Montjuïc perquè s’impliqui activament amb la nostra entitat i, arreu dels PaÏsos Catalans, a l’Assemblea Nacional Catalana. Per tornar a fer soroll. A exercir tota la pressió per alliberar-nos d’Espanya. Des de tot arreu. Al marge de logotips de partits. A marcar la pauta perquè la classe política es torni a posar nerviosa veient la feina que té per seguir-nos. A deixar d’esperar-nos que arribi el moment adequat. El moment adequat és aquest. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *