Us volem a casa, ja!

Què vol aquesta gent?

220px llaç grocDesprés de més d’un mes d’estar privats de llibertat, lluny de casa, i força humiliats, el jutge decideix mantenir empresonats al Jordi Cuixart, al Jordi Sànchez, a l’Oriol Junqueres i al Joaquim Forn.

Podíem haver previst que el jutge els imposés una fiança exagerada que anés acompanyada d’haver-se de presentar al TSJC cada setmana i de la prohibició de sortir del país. Ho podíem haver previst per pensar, il·lusos que som, per intentar de celebrar una campanya electoral el més normalitzada possible perquè, creiem, que és el que tothom està desitjant.

Però no. El jutge, tot i creure que no existeix risc de fuga, considera que els quatre que deixa a la presó són persones que potencialment poden tornar-se delictuosos de manera reiterada.

Però, des de quan la justícia ha de valorar una sospita sense cap prova fefaent?

Tothom no és innocent fins que es demostra el contrari?

O és que, a la democràcia espanyola, tothom és culpable fins que es demostri el contrari?

Queda més que clar que la separació de poders a l’Estat espanyol és una fal·làcia monumental perquè el poder judicial, una vegada més, es posa de costat dels partits unionistes que no volen ni sentir parlar d’independència. O sigui, el poder legislatiu ens condiciona amb el 155 i el poder judicial ens il·lustra com podem acabar si seguim amb els nostres pensaments i accions per defensar la instauració de la República.

Tinguem-ho clar a l’hora d’exercir el vot el pròxim 21 de desembre.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *