Qui som

Som Sants-Montjuïc per la Independència (SMxI), l’Assemblea Territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) al districte de Sants-Montjuïc. SMxI és una associació de veïns i veïnes del districte constituïda el juny de 2011 per persones organitzadores de la Consulta sobre la Independència del 10 d’abril als nostres barris. Des d’aleshores l’Assemblea Territorial de Sants-Montjuïc ha crescut, ha acumulat experiència i ha agafat la força que li dóna la gent de Sants, la Bordeta, la Font de la Guatlla, la Marina, Hostafrancs… barris de llarga història de lluites i de solidaritat.

La gent de la territorial de Sants-Montjuïc hem sortit al carrer seguint les consignes de l’ANC una vegada rere l’altre, hem viscut amb tot el país les manifestacions més massives que mai s’havien vist. I hem organitzat, amb la complicitat de centenars de voluntaris, els trams de la Via Catalana que van omplir d’una riuada humana la carretera de Sants (11S 2013) i els trams de “V” que van omplir la Gran Via de les Corts Catalanes (11S 2014), la consulta del 9N que tant èxit de participació va tenir i el tram de la Via Lliure del costat del Parlament (11S 2015). També vam estar a “punt” en la manifestació sincronitzada de l’11S del 2016.

Tota l’activitat de Sants-Montjuïc per la Independència és voluntària. L’Assemblea Nacional Catalana no rep cap mena de subvenció i les activitats de SMxI es sufraguen amb la percepció d’una part de les quotes dels membres de l’ANC que estan adscrits a SMxI.

Veïna, veí: t’animem a venir a les nostres assemblees i a participar en algun dels nostres grups de treball. Tothom és necessari. Ens queda poc temps i molta feina a fer!

Com ens organitzem

Assemblea general:

És l’instrument bàsic per a la transparència i la participació en general, s’hi valoren les actuacions realitzades i se’n proposen de noves. L’ASSEMBLEA és oberta a adherits (membres de ple dret) i simpatitzants.
Funcions: informar de les novetats relacionades amb la nostra territorial i l’ANC; rendir comptes de les actuacions realitzades; fomentar la participació i el debat; recollir propostes i suggeriments; valorar la funcionalitat i coherència de les accions; i, finalment, vetllar pel compliment dels acords presos.
L’assemblea, oberta a les preguntes, observacions i suggeriments de les persones assistents, culmina amb un torn obert de paraules.
Periodicitat: mensual.

Equip de coordinació:

És l’òrgan impulsor de les actuacions que es porten a terme a nivell de l’Assemblea Territorial de Sants-Montjuïc per la Independència. La renovació dels càrrecs es realitza cada dos anys.
Funcions: dissenyar i planificar diferents actes d’acord amb el full de ruta aprovat per l’ANC; fer el seguiment i la valoració cada actuació; fer anàlisi dels moments polítics i socials que es viuen;…

El componen els càrrecs electes: coordinador, secretari, tresorer i vocals, i ampliat a altres persones, tots ells responsables de l’impuls de les tasques en el dia a dia de la territorial.

Periodicitat: setmanal (normalment el dimarts).

Grup de material:

Equip de treball encarregat del proveïment i l’estoc del material que es distribueix a les parades informatives.
Funció: realitzar la compra de material (estelades, xapes, etc.); proveir-se de material informatiu (díptics, fulletons, etc.) sobre els temes d’interès;…
Periodicitat: segons necessitats del moment.

Grup de local i permanències:

Punt d’informació i d’adquisició de material.
Funcions: realitzar el manteniment del local; gestionar els espais; organitzar el magatzem per facilitar la localització de material i documents; assegurar les permanències al local; gestionar el préstec de volums de la biblindepe.
Periodicitat: setmanal.
Temporització: els dilluns i els dimecres de 18 a 20h.

Grup de parades:

Equip de treball responsable del muntatge de les parades informatives.
Funcions: localització dels llocs més idonis per a l’emplaçament de les parades; sol·licitar els permisos, fer les crides al voluntariat de les parades i gestionar el Doodle; preparar el material i la logística de cada parada.
Periodicitat: setmanal i en funció de les necessitats.

Grup de difusió:

Responsable de la difusió i dinamització dels actes organitzats.
Funcions: gestionar i mantenir les xarxes socials (web, twitter, facebook); mantenir el contacte amb els mitjans de comunicació del districte; editar butlletins que s’envien per email (Indepensants, Recomanem); dissenyar i gestionar l’edició de cartells i fulls volants; gravar i editar vídeos d’actes importants; mantenir l’arxiu fotogràfic dels actes; actualitzar l’agenda del nostre web.
Periodicitat: cada tres setmanes (normalment en dilluns).

Grup d’establiments amics:

Equip de voluntaris que facilita el contacte i la comunicació amb el veïnatge a partir de la col·laboració de botiguers del districte.
Funcions: gestionar el projecte dels Establiments amics dels nostres barris; distribuir cartells per a la difusió dels actes programats;…
Periodicitat: en funció de la planificació d’actes.

A més d’aquests grups i equips de treball estables, se’n creen equips de caràcter temporal quan cal organitzar un acte determinat o si l’ANC engega una campanya.