SMxI proposa posar l’estelada a… l’ambaixada espanyola a Barcelona

Diuen que el govern espanyol vindrà a Barcelona, a fer veure que es preocupa pel benestar de la població de Catalunya aquest divendres que ve i a fer-se fer fotos i vídeos de propaganda dissabte. Entenem que aprofitaran per quedar-s’hi fins diumenge, com a bons fills de franquistes, per commemorar l’entrada de l’exèrcit feixista el 1939 a Barcelona. Nosaltres serem a les Cotxeres de Sants, en un gran acte independentista tot el dia, Independència 2014: Raons pel Sí + Sí, rient amb Toni Albà, veient fotos i pel·lícules, amb tabalers, escoltant savis i polítics, fent un dinar popular, recordant que el 26 de gener de 1641, a la Guerra dels Segadors, vam guanyar la Batalla de Montjuïc –es veu que l’exèrcit espanyol va diferir l’entrada a la ciutat, ara fa 75 anys, amb la pretensió d’esborrar la derrota que havien patit gairebé tres-cents anys enrere.

L'estelada a l'ambaixada espanyola del carrer Mallorca (foto retocada amb Photoshop)

L’estelada a l’ambaixada espanyola del carrer Mallorca (foto retocada amb Photoshop)

 Aquesta foto s’ha retocat amb Photoshop per afegir-hi l’estelada.

Nosaltres confiem que la República Catalana arribarà a tenir a partir del 2015 una relació cordial amb el Regne d’Espanya, i que, a l’ambaixada de Barcelona, hi haurà un diplomàtic més presentable que Margallo o la funcionària de Luna. Hi ha molts espanyols que s’han tornat catalans de vida i de cor, i que mereixeran una actitud de Madrid ben diferent de la d’ara. Mentrestant, només tenim la certesa que esperen qualsevol mínima oportunitat per acusar-nos de violents, terroristes i endimoniats. Com que de moment no se’n surten, augmentaran la intensitat de la seva presència i de les provocacions. Ho esperem, pacíficament, contingudament alçats, amb les samarretes grogues a punt.

L’alegria festiva del moviment independentista ens dóna, davant dels seus tancs i amenaces i lleis i tribunals, una força difícil de combatre, plasmada arreu del món en la imatge de la Via Catalana. Persistim-hi. Aguantar és vèncer. Són tan poderosos com incompetents: ha transcendit que Rajoy li va reclamar a Obama que digués alguna cosa contra la independència, i el president dels Estats Units d’Amèrica, un país que considera un dret del poble rebel·lar-se contra la llei injusta, s’hi va negar.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *