SMxI proposa posar l’estelada a… el Museu Olímpic Juan Antonio Samaranch

A Sants-Montjuïc hem començat a fer campanya contra la pensada de dedicar una avinguda a Juan Antonio Samaranch a Montjuïc, una proposta que va presentar a l’Ajuntament de Barcelona la Fundació Sport* Cultura Barcelona i que ha instat després el Partit Popular. Vam participar en la concentració de protesta que es va fer el 22 d’octubre davant del Consell de Districte, que tindrà la potestat d’emetre un informe no vinculant sobre la proposta –l’article que vam publicar aleshores, “Samaranch: un museu ja és massa, i ara a més una avinguda? De cap manera!”, exposava les raons de la nostra oposició. La nostra assemblea d’aquest dijous va aprovar la carta a l’alcalde de Barcelona que es proposarà de signar conjuntament, amb les entitats del districte, contra la proposta de dedicar l’avinguda a Samaranch –publicarem el text d’aquí a uns dies al web.

Cal recordar que la muntanya de Montjuïc va ser el lloc on van morir milers de persones, processades sumàriament i afusellades, víctimes d’un govern il·legal que perpetrava crims contra la humanitat i que a la vegada organitzava un simulacre d’estat de dret inspirant-se en el jurista Carl Schmitt, molt influent a Espanya (encara citat avui per partits polítics com ara Ciudadanos), un ideòleg que perdura en la dreta espanyola. Dels crims contra la humanitat, el partit que insta la proposta d’honorar Samaranch, amb un amor pels principis de la democràcia que es manifesta dia rere dia, encara no ha sabut penedir-se’n públicament –entre les víctimes, l’únic president electe assassinat durant la Segona Guerra Mundial pels nazis i els feixistes, Lluís Companys.

L'estelada al Museu Olímpic Juan Antonio Samaranch (foto retocada amb Photoshop)

L’estelada al Museu Olímpic Juan Antonio Samaranch (foto retocada amb Photoshop)

Aquesta foto s’ha retocat amb Photoshop per afegir-hi l’estelada.

* No és una falta d’ortografia nostra. Aquesta Fundació que té en el seu nom la paraula Cultura opta per escriure la paraula esport en anglès, per alguna arbitrària raó que ignorem.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *