Seguretat informàtica i privacitat de les dades

Tallers de seguretat informàtica i privacitat de les dades

Les nostres vides són a Internet: ens comuniquem, comprem, ens informem, consumim cultura, treballem, invertim, paguem impostos, etc. Internet ens ha facilitat la gestió en molts moments de la nostra vida i ens ha posat el coneixement a l’abast de tothom. Internet en aquest sentit és molt fantàstic, ja que repercuteix en millorar la nostra qualitat de vida. Però, alerta, Internet també ha fet que la nostra privacitat hagi esdevingut molt vulnerable.

Les empreses que ofereixen serveis, gratuïts o no, s’apropien a canvi de les nostres dades sense el nostre consentiment. Amb aquestes dades obtenen el rastre de la nostra vida, de tot el que fem i, el pitjor de tot, les utilitzen per comerciar amb elles.
Els estats, igual que les empreses, també  tenen accés a aquest rastre. I, no cal dir-ho, les noves formes de delinqüència aparegudes perquè es basen en les xarxes socials i Internet en general.

La privacitat de les comunicacions és un dret que tenim totes les persones però que la majoria d’estats no està protegint de manera convenient, com seria la seva obligació constitucional. Ans al contrari, s’aprofiten de les noves vulnerabilitats per controlar més la població.

La nova República Catalana hauria de ser capdavantera en la protecció d’aquests drets quan sigui plenament efectiva. Fins aquest moment la protecció haurà de ser responsabilitat de cada persona individualment.
En aquest context, Sants-Montjuïc per la Independència vol donar el màxim de suport possible organitzant els tallers de seguretat informàtica i privacitat per donar a conèixer les eines que poden fer més segura la nostra vida a Internet i que no requereixen fer canvis gaire transcendents en les nostres activitats digitals.

Per assistir a alguna d’aquestes xerrades, sols cal que ens enviïs un correu [sants-montjuic@assemblea.cat] amb les teves dades (nom i cognoms i mail i telèfon de contacte) i ens posarem en contacte per acordar el calendari del taller que millor s’ajusti a les teves possibilitats.

______
PS:
TV3 va emetre, fa uns dies, un programa dedicat a aquesta temàtica, aprofundint en la seva complexitat, amb l’objectiu de sensibilitzar-nos i ser reactius davant d’aquesta problemàtica. Us convidem a veure’l:   https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/no-pot-ser/big-data-big-brother/video/5836380/


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *