Plataforma Sants-Montjuïc pel SÍ

El pròxim 1 d’octubre, els ciutadans i ciutadanes de Catalunya votarem en un referèndum si volem que Catalunya sigui un estat independent en forma de república.

Davant d’aquesta pregunta, les entitats i partits polítics dels barris de Sants-Montjuïc manifestem que:

 • Volem un Parlament que aprovi garantir que les famílies amb pocs recursos econòmics tinguin llum, aigua i gas els mesos d’hivern i que cap Tribunal Constitucional ho prohibeixi.
 • Volem que el Parlament dictamini un impost per a cada pis buit en poder de les entitats bancàries i dedicar-lo a lloguer social i que cap Tribunal Constitucional ho prohibeixi.
 • Volem que el Govern de Catalunya garanteixi polítiques d’igualtat entre homes i dones i que cap Tribunal Constitucional ho prohibeixi.
 • Volem un Parlament que aprovi cobrar un impost a les centrals nuclears i que es destini a afavorir les polítiques de protecció ambiental i que cap Tribunal Constitucional ho prohibeixi.
 • Volem que el Govern garanteixi que totes les persones jubilades en el futur tinguin la pensió assegurada. L’economia de Catalunya ho pot garantir, l’economia d’Espanya no està gens clar.
 • Volem que el Parlament de Catalunya aprovi cobrar un impost als bancs per les grans fortunes i els seu import pugui dedicar-se a polítiques socials i que el Tribunal Constitucional no ho prohibeixi.
 • Volem un país en què el Govern aprovi protegir els ciutadans i ciutadanes que han estat estafats per les hipoteques i preferents i que cap Tribunal Constitucional ho prohibeixi.
 • Volem un país on la corrupció sigui perseguida i castigada.
 • Volem que el Govern de Catalunya declari que el català és la llengua vehicular a l’escola, que es respectin tots els drets de les persones que tenen el castellà com a primera llengua i que es reconeguin les altres llengües que es parlen arreu del país.
 • Volem un país que diferenciï d’una manera independent el poder legislatiu i el poder judicial de manera que cap persona sigui jutjada per fer política.

Tots aquests desitjos mai es podran assolir amb els governs espanyols que fan servir els tribunals per discriminar els ciutadans i ciutadanes de Catalunya en una consigna clara: empobrir Catalunya.

Per tant, des de Sants-Montjuïc convidem a tots els veïns i veïnes a participar en el referèndum i a votar.


Sí, a garantir els nostres drets com a ciutadans i ciutadanes.
Sí, pels drets de les futures generacions.
Sí, a la República Catalana.


Un comentari sobre “Plataforma Sants-Montjuïc pel SÍ

 1. Hola! Estic empadronada dsd el 17 dagost a barcelona i vull votar però no surto en el cens electoral… Q puc fer?
  Gracies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *