Marxa de Torxes del Poble-sec, Sant Antoni i Sants

mt2014tarjetocc81

 

10 de setembre de 2014
Inici: 21.45 h a la plaça del Setge de 1714. Final: al Parc de les Tres Xemeneies, on es farà la lectura del manifest.

 Manifest de la Marxa de Torxes 2914

300 anys

Avui ens apleguem per commemorar que fa 300 anys, els homes i les dones catalanes, vam perdre les nostres llibertats davant les tropes de Felip V.

I 300 anys després, 300 anys de greuges i discriminacions, un altre Felip, amb l’oligarquia espanyola i els botiflers de sempre, encara ens pretenen entabanar.

Però ja fa temps que hem decidit que direm no a qualsevol pacte, que la independència és a les nostres mans, que ningú ens la prendrà.

Ens apleguem al Poble-sec, just al costat d’on les tropes catalanes van derrotar els exèrcits borbònics a la Batalla de Montjuïc, quan per defensar les llibertats i la terra s’havien alçat els segadors.

Un Poble-sec de present i arrels populars, on els obrers de la Canadenca li guanyaren les vuit hores al govern espanyol, i on avui, ens apropem a prendre al mateix adversari les claus de la nostra llibertat.

Si volem votar, si volem decidir, si tenim pressa, caldrà mostrar fermesa, i si cal, desobeir. I si ho fem, ni cap corona il·legítima, ni cap falsa sobirania, ni cap llei opressora no podrà segrestar la voluntat popular.

Voluntat popular que demà, onze de setembre, expressarem massivament als carrers. I a diferència de l’any 1714, quan l’onze de setembre fou una data de derrota, demà, 300 anys després, venint del nord, del sud, de terra endins i de mar enllà, formarem una V baixa de voluntat, de vot i de victòria. Victòria que sols depèn de nosaltres, victòria que ja tenim a l’abast.

Perquè, si el poble és manté ferm, i si cal desobeïm, massivament, al carrer, un país millor, un país més just, la República Catalana, la Independència, no se’ns pot escapar.

Visca Catalunya! Visquin els Països Catalans!

In-inde-independència

#MarxaTorxes2014
#TorxesSantsPobleSec

mt2014recorregut


2 comentaris sobre “Marxa de Torxes del Poble-sec, Sant Antoni i Sants

  1. Altres anys no vaig poder assitir, aquest m’agradaria venir amb la meva filla de 10 anys. Amb qui puc contactar?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *