Marxa de Torxes 2022

Aquest any la consigna és:
AMB PARTITS O SENSE, HO FAREM!

La Marxa de Torxes és una manifestació popular que se celebra cada any, el 10 de setembre, en diversos pobles i ciutats de Catalunya. El seu origen cal buscar-lo en la Marxa dels Vigatans que va tenir lloc a la comarca d’Osona en commemoració de l’Acord de Sant Sebastià (1705), en virtut del qual es va produir un aixecament contra el rei castellà Felip V.

Ho celebrem cada 10 de setembre a la nit perquè és la vigília de l’11 de setembre, Diada nacional de Catalunya: Aquest dia de 1714 Catalunya fou derrotada per l’exèrcit borbònic del rei Felip V en la seva guerra contra l’Arxiduc Carles d’Àustria. Dos anys després, el 1716, Felip V va promulgar una llei dictatorial (el Decret de Nova Planta) mitjançant la qual Catalunya perdia les seves llibertats, les seves institucions i el seu marc legal que s’havia anat desenvolupant durant segles.

Es tracta d’una activitat pacífica, de base popular i conciliadora per reivindicar la independència de Catalunya.

 ACCÉS AL CARTELL D’ENGUANY
ACCÉS AL CARTELL HORITZONTAL

El recorregut:
Inici a plaça Bonet i Moixí  → plaça d’Ibèria → carrer Rossend Arús → carrer Noguera Pallaresa → carrer d’Olzinelles → carrer Sagunt (fins al final) → carrer Constitució → rambla Badal (en direcció muntanya) → Final escenari a la mateixa rambla.

AMB PARTITS O SENSE, HO FAREM!

Per més informació:

  • https://marxadetorxes.wordpress.com/
  • https://www.vilaweb.cat/noticies/marxes-torxes-diada-2021/
  • https://www.sapiens.cat/marxes-de-torxes-per-la-independencia_156005_151.html
  • http://www.marxadetorxes.cat/la-marxa/que-es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *