La Diada 2020 a Sants-Montjuïc

Hem volgut explicar en un sol article com viurem la Diada 2020 a Sants-Montjuïc, i com hi podeu participar des de casa i des del carrer.

L’11 de Setembre és la data anual de la mobilització més gran de l’independentisme. Des de 2012 aquestes manifestacions han adquirit una dimensió participativa i internacional que ens han convertit en el moviment civil i noviolent més gran i actiu de tot Europa de les darreres dècades.

Enguany, malgrat les dificultats que vivim per l’epidèmia de COVID-19 i la incertesa política, hi tornem. Amb totes les mesures de seguretat, dempeus i tossudament alçats!

Dilluns 31 d’agost: la prèvia de la Diada 2020 a Sants-Montjuïc

Cada any, en el marc de la Festa Major de Sants, organitzem un acte per escalfar motors de cara a la Diada. Aquest any, malgrat que els dies de festa han quedat molt tocats a Sants-Montjuïc, hem volgut mantenir-ho.

Cartell de l'Acte de la Festa Major de Sants 2020: 31 d'agost a les 20h a la Font Nova

Dilluns 31 d’agost, a les 8 del vespre, a la Font Nova (Placeta de Ramon Torres Casanova), durem a terme aquest acte. Hi intervindran la coordinadora de Sants-Montjuïc per la Independència, Queralt Orive i Pagerols, i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie. També ens acompanyarà el director de la coral Poble que Canta, Jordi Llobet, que ens dirigirà mentre cantem algunes cançons (n’haurem repartit les lletres entre els i les assistents). Farem dos minuts de silenci en record de totes les persones represaliades i acabarem l’acte entonant Els Segadors.

Seguint les mesures de seguretat davant de l’epidèmia de COVID-19, la posició de cada assistent a l’acte estarà marcada a terra. Disposarem de gel hidroalcohòlic i caldrà venir amb la mascareta ben posada. Recordem que serà una manifestació estàtica (sense recorregut).

La samarreta de la Diada

On i quan pots recollir la teva samarreta a Sants-Montjuïc

La samarreta de la Diada 2020 es pot recollir a aquests punts i seguint aquest horari.

DIAHORARILLOC
Dilluns, 31 d’agostDe 18h a 20hLocal de Sants-Montjuïc per la Independència (C/ Alcolea, 75)
Dilluns, 31 d’agostDe 18h a 21hPARADA a la Font Nova (Pl. Ramon Torres)
Dimecres, 2 de setembreDe 18h a 20hLocal de Sants-Montjuïc per la Independència (C/ Alcolea, 75)
Dijous, 3 de setembreDe 18h a 20hPARADA a la Font Nova (Pl. Ramon Torres)
Divendres, 4 de setembreDe 18h a 20h PARADA a la Font Nova (Pl. Ramon Torres)
Dissabte, 5 de setembreDe 18h a 20h PARADA a la Font Nova (Pl. Ramon Torres)
Dilluns, 7 de setembreDe 18h a 20h Local de Sants-Montjuïc per la Independència (C/ Alcolea, 75)
Dilluns, 7 de setembreDe 18h a 20h PARADA a la Font Nova (Pl. Ramon Torres)
Dimarts, 8 de setembreDe 18h a 20h PARADA a la Font Nova (Pl. Ramon Torres)
Dimecres, 9 de setembreD’11h a 13hPARADA al Pas de Fructuós Gelabert
Dimecres, 9 de setembreDe 18h a 20h Local de Sants-Montjuïc per la Independència (C/ Alcolea, 75)
Dijous, 10 de setembreDe 18h a 20h PARADA a la Font Nova (Pl. Ramon Torres)

La distribució de samarretes en el marc de la COVID

Samarreta de la Diada 2020 a Sants-Montjuïc

Les mesures sanitàries han fet que, enguany, les samarretes no es puguin emprovar. No obstant, a cadascuna d’aquestes parades i al local, trobaràs una taula comparativa de talles per saber quina és la que et va bé. El donatiu per a la samarreta és de 15 euros.

Amb la samarreta t’entregarem el codi QR amb el qual podràs establir els teus vincles per a fer més gran la #XarxaIndependència.

La mobilització de l’11 de Setembre

Mobilització presencial: Plaça dels Països Catalans

Aquest any la mobilització presencial de l’11 de Setembre serà descentralitzada. Així evitarem les aglomeracions. A hores d’ara hi ha confirmats 107 punts arreu de Catalunya.

La Diada 2020 a Sants-Montjuïc es viurà a la Plaça dels Països Catalans, davant de l’Estació de Sants. Una altra de les infraestructures gestionades pel govern espanyol que han quedat abandonades -tal vegada perquè no és a Madrid-, deixant també a l’estacada els seus milers d’usuaris i usuàries de cada dia.

L’acte començarà a les 17:14h i tindrà parlaments de ponents molt destacats, tabalers, música i poesia. Trobaràs el llistat complet de persones que hi intervindran en aquest article.

Recorda que les inscripcions ja estan tancades, en haver assolit l’aforament màxim. Però si no t’hi has pogut inscriure, el podràs seguir en directe pel nostre canal de Youtube.

Mobilització virtual: #XarxaIndependència

El món que ens deixa la COVID-19 serà una mica més virtual. I, sens dubte, amb un augment de la demanda d’iniciatives solidàries per compensar les desigualtats econòmiques i socials que el coronavirus ha incrementat i les urpes del capitalisme es voldran encarregar de consagrar.

La Xarxa Independència consisteix en crear vincles virtuals amb altres persones, assemblees de base de l’Assemblea Nacional Catalana i blocs solidaris als quals es fa una aportació econòmica per a facilitar la sortida de la crisi actual: Els blocs són els de Sanitat, Cultura i llengua, Medi ambient i Social.

En aquestes infografies t’expliquem com s’activa i com s’utilitza el codi QR per a establir els teus vincles. Recorda que et donarem un codi QR quan adquireixis la teva samarreta però, a més a més, podràs obtenir més codis fent una aportació de 2 euros que es destinaran íntegrament als blocs solidaris que hem especificat.

Xarxa Independència: Valida el codi QR - Diada 2020
La Xarxa Independència: Estén la xarxa - Diada 2020

També trobaràs més informació al web xarxaindependencia.cat.

Se suspèn la Marxa de Torxes

Degut a la impossibilitat de dur a terme amb seguretat la Marxa de Torxes (per l’aglomeració de persones en carrers estrets, els riscos del foc amb el gel hidroalcohòlic, etc), la comissió organitzadora de la Marxa de Torxes ha decidit suspendre’n aquesta edició.

Ens trobarem als carrers, el 31 d’agost i l’11 de setembre. Insistents i persistents fins a celebrar la República catalana!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *