En defensa del jutge Vidal *

Careta de la campanya #TotsSomSantiVidal

Sostenim que qualsevol actuació disciplinària de l’administració de justícia espanyola contra el jutge Vidal és improcedent. De les nombroses raons que podem adduir, la gent de les assemblees del Barcelonès en donarem només nou, per recordar els nou principis de la Declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya:

 • L’organisme espanyol que anomenen Consell General de Poder Judicial no està legitimat per negar la llibertat individual del jutge Vidal, ni de cap ciutadà, com a subjecte polític.
 • La iniciativa del jutge Vidal és un acte de diàleg, escrupolosament democràtic, respectuós amb els qui discrepen de la bondat de la nostra independència, i un acte produït en pura igualtat amb aquells qui, a Granada, creuen que el que convé és reformar la Constitució espanyola o, a Gènova, prefereixen mantenir-la inalterable.
 • El projecte de Constitució catalana que planteja el jutge Vidal s’insereix en un procés transparent, cívic, internacionalment respectat, obert a la participació ciutadana, i respon exemplarment a la voluntat popular àmplia i suprema d’independència.
 • L’aparició d’una nova Constitució catalana recorda a la ciutadania que les constitucions catalanes van ser cremades a les places públiques el 1714 sense el consentiment dels catalans, i que qualsevol acte posterior de la Corona de Castella i el Regne d’Espanya a Catalunya és un acte viciat d’origen i potencialment injust per naturalesa.
 • La redacció d’una constitució de la República Catalana es fonamenta en els principis fundacionals de les institucions europees, particularment els drets fonamentals dels ciutadans, la democràcia, el compromís amb l’estat del benestar, la solidaritat entre els diferents pobles d’Europa i l’aposta pel progrés econòmic, social i cultural, principis que el Regne d’Espanya va declarar subscriure.
 • El mateix fet de promoure una acció disciplinària contra el jutge Vidal és un atemptat greu contra els drets fonamentals des del moment que amenaça de conculcar-li l’exercici del dret d’expressió i el dret a la participació política.
 • És insensat, desproporcionat i innecessari que el Regne d’Espanya actuï contra un particular, Santiago Vidal, com a represàlia del nostre anhel d’independència.
 • Considerem l’acció disciplinària contra el jutge Santiago Vidal un acte arbitrari d’opressió i exigirem les reparacions pertinents al Regne d’Espanya quan hi negociem els termes de la separació de la República Catalana.
 • Recordem a la ciutadania espanyola que negar el dret d’autodeterminació de Catalunya és un acte contra dret, un acte de repressió que degrada la vida pública del Regne d’Espanya, un regne que s’ha convertit en una tirania.

Cap tirania mereix governar un poble lliure!

 

Assemblea Nacional Catalana

Sants, 29 de gener de 2015

 

* L’assemblea mensual de Sants-Montjuïc per la Independència va proposar i va aprovar, el dijous 22 de gener, que l’equip de coordinació redactés un escrit en defensa del jutge Santiago Vidal, en mostra de solidaritat. El nostre compromís és difondre’l tant internament, en l’àmbit d’aquesta assemblea territorial, com fora, en altres assemblees territorials, el Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana i els mitjans de comunicació locals.

 • Vam publicar l’escrit el 30 de gener al web, amb el títol “Espanya menyspreadora, avui Montesquieu ignores”.
  • Duia el lema “Vaixell de Grècia, que no t’enfonsi el tro, infla les veles, que anem al mateix port…”, de Lluís Llach.
 • El 13 de febrer, vam difondre el document, disponible en format PDF, en una sola pàgina, amb el títol “En defensa del jutge Vidal“, a disposició de qui el vulgui distribuir –adoptem ara aquest títol més directe a la pàgina i hi afegim la il·lustració.
 • El text reproduït en aquest article és el que ha llegit Carme Sansa, a la concentració d’aquest dissabte 28 de febrer a les 12 h davant la Subdelegació del Govern. Modifica lleugerament l’original que havíem redactat al gener: hi hem substituït les referències a Sants-Montjuïc per referències al Barcelonès i a l’Assemblea Nacional Catalana, i, també, el temps verbal futur per referir-nos a l’acció disciplinària, pel temps present.
  • Si bé la majoria de mitjans de comunicació diuen que hi havia “uns centenars de persones”, tenim la certesa que érem dos mil assistents a la concentració, ja que hem repartit les 2.000 caretes que havíem imprès, i n’hem estat repartint gairebé fins al final. Hi devia haver 2.100 persones a tot estirar.
 • S’han publicat uns quants articles brillants en defensa del jutge Santiago Vidal. En destaquem tres:

 

 


Un comentari sobre “En defensa del jutge Vidal *

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *