Jo, Joan Manuel Parisi, #tambésócindependentista

J_m_parisiVa néixer el 1956. Sempre ha viscut a Sants, en una part del barri que avui l’Administració anomena com Sants-Badal. Treballa al districte, com a persona de suport a l’associacionisme dels nostres barris. Aquesta tasca, la realitza el Secretariat d’Entitats. També ha treballat de mestre; de formació, és historiador i professor de llengua catalana.

Quan et vas fer independentista?
En primer lloc, he de dir que la meva ànima és confederal i m’agradaria una Europa justa i solidària on Catalunya fos un actor més. Espanya, malauradament, no ens serveix perquè mai no ha tingut voluntat de federar res sinó de xuclar de l’entorn per viure subsidiada amb fonaments de sorra.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…seguir existint com a poble per poder ser els amos de les nostres pròpies decisions.

Què creus que passarà els propers mesos?
Crec que ens adormirem una mica perquè a la majoria de formacions polítiques catalanes conviuen ànimes diverses (procatalanes i proespanyoles, amb graus i matisos ben diversos) i això s’haurà de manifestar en algun moment. Per tant, segueix sent el moment, i encara amb més raó, que la societat civil no defalleixi i empenyi des de la base radicalment democràtica per aconseguir més suports en tots els àmbits. La classe política ens podria fallar; el poble mai fallarem!

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Present a les Nacions Unides. Preferentment a la Unió Europea però sense que això em pugui treure la son. Autosostenible al màxim. Amb molts llibres, educació de qualitat per a tothom i llits hospitalaris (i el que això significa) i amb les mínimes armes possibles. Socialment justa i republicana, però sobretot que el seu mar segueixi sent viu, que hi convisquin la diversitat de climes existents, que el sol ens segueixi venint des de la Mediterrània i es pongui per la franja de Ponent, de mar endins de terra enllà!

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

2 comentaris sobre “Jo, Joan Manuel Parisi, #tambésócindependentista

    • Hola Núria. Efectivament, Jordi Joan Alsina, molt vinculat a la cultura popular i al comerç local a Sants, va morir el 2016 a causa d’un infart. En aquesta notícia del 18 de gener de 2018 es fa un repàs de la seva trajectòria vital, amb motiu de l’acte d’entrega de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic que va fer l’Ajuntament de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *