Jo, Xedes Vallés, #tambésócindependentista

Xedes_valles

Va néixer a Sants el 1954, i des d’aquell moment sempre hi ha viscut. Va tenir la sort de conèixer l’església de Sant Medir als anys 74-75 i descobrir els moviments socials que existien al barri. De sempre Sants ha estat molt ben organitzat: “això és tota una alegria”, comenta. Al llarg dels anys ha participat en algun dels moviments veïnals. També hi va obrir una floristeria, on va treballar durant trenta anys, fins que va haver de marxar, foragitada per unes obres d’ampliació de l’estació de Sants que encara no s’han fet i que han convertit el solar on era la seva floristeria en un espai buit. Actualment encara treballa de florista, però fora del barri. Va participar en Barcelona Decideix des del començament. Va ser una feina molt enriquidora, amb gent de diferents procedències i edats, amb un gran respecte per les opinions dels altres. Actualment està amb Sants-Montjuïc per la Independència, i li continua passant el mateix. Li agrada la diversitat de gent que la configuren i l’alegria que posen en la feina de treballar per un futur millor.

Quan et vas fer independentista?
Doncs exactament no ho sé, me’n vaig fer fa uns pocs anys, farta de sentir com ens esclafen sempre la nostra llengua. Això va ser el detonant per qüestionar-me la resta.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…la manca de respecte del govern espanyol cap al nostre poble se’m fa insuportable, i a nosaltres ens empobreix.

Què creus que passarà els propers mesos?
Continuaran traient-nos drets i anul·lant les nostres decisions, per esgotar-nos i fer-nos perdre gent pel camí, però nosaltres haurem de seguir treballant, sense despistar-nos del nostre objectiu, cap al procés d’independència.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Vull una Catalunya socialment més justa, on la justícia també ho sigui, la monarquia no existeixi, i on es prioritzin l’educació, l’ecologia, la sanitat, per sobre de qualsevol altre invent com, per exemple, l’exèrcit. Desitjo un país on el respecte i la paraula siguin les nostres prioritats.

  • Índex de les entrevistes publicades.
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *