Jo, Xavier Pujol, #tambésócindependentista

Xavier_Pujol_GuarroVa néixer a Sants el 1955, en aquella època en què encara es venia al món a casa, prop del Mercat Nou, concretament al carrer Antoni de Capmany, davant la via del tren. La llevadora va ser una històrica de Sants, la Maria Cendra. No ha deixat mai de viure al barri. Va cantar uns quants anys a l’Orfeó de Sants, i encara n’és soci. De jove feia moltes activitats a les entitats del barri, sobretot relacionades amb l’excursionisme: a l’Orfeó, als escoltes de mossèn Puig i Moliner, al Centre Catòlic i a la UEC. El seu ofici pràcticament ja no existeix: és fotògraf d’arts gràfiques i tècnic de preimpressió, però ja no exerceix aquesta professió. Van anar tancant tots els llocs on treballava, i finalment va anar a parar d’interí a la Generalitat. Li agrada la fotografia i escriure, i és autor d’un blog.

Quan et vas fer independentista?
Vaig començar a ser independentista quan tenia 12 anys. O abans! Diria que ho sóc des de sempre, potser és que vaig néixer independentista.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…perquè estimo la llibertat. Una altra raó és la irreductible defensa de la llengua catalana, i em sembla que amb un estat propi la protegiríem millor.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos passarà allò que vulgui el poble català. Els polítics tendeixen a desunir-se, i per això és imprescindible la constància de la base social, tal com fa ja l’ANC.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
La Catalunya del futur m’agradaria que fos una República independent de l’Estat espanyol. I molt important: hauria de ser una República amb un alt contingut social. Sense el suport de les classes treballadores, el projecte independentista és inviable. Amb els anys, penso que aquest projecte engrescarà la resta dels Països Catalans, i probablement es podrien reunir federant-se entre ells.

  • Índex de les entrevistes publicades.
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *