Jo, Tere Bonnín, #tambésócindependentista

Tere_Bonnin2 JLcorrVa néixer a Barcelona el 1965, però va passar els cinc primers anys de vida a Esplugues de Llobregat, i dels sis als vint anys va viure al barri de les Corts, fins que va emigrar al País Valencià, on es va quedar vint anys. Ara viu tocant a les Corts, al carrer de Sants. És mestra i ha treballat en escoles del districte, al barri de la Marina. Ha estat fins ara membre del Secretariat Nacional de l’ANC, escollida el 2011 en representació de la territorial de Sants-Montjuïc per la Independència. També és coordinadora de Docents per la Independència i membre d’Ara o Mai i de Catalunya Diu Prou.

Quan et vas fer independentista?
Sóc independentista de tota la vida. Recordo que, quan va morir Franco, a casa meva van obrir ampolles de cava amb gent que vivia al barri, com Raimon Obiols. De jove ja necessitava endinsar-me en la cultura catalana i vaig estudiar filologia catalana i anglesa. El meu avi ja havia estat força ficat en política i va ser membre fundador de l’europeisme català, el meu oncle avi va ser membre d’Els Quatre Gats (pintor il·lustrador modernista) i els meus cosins són gent de les arts escèniques catalanes.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…la seguretat que, la nostra llibertat com a poble, no ens la poden prendre els espanyols ni amb armes ni amb paraules escrites, que el cor català batega lliure des de fa temps i que ara és l’hora de recuperar allò que ens van robar.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos tindrem una lluita de joc brut i ens tocarà aguantar molt i empassar-nos molts gripaus, però cal que tinguem clar el nostre camí, un camí ben traçat, i que la nostra fita no ens sigui tan llunyana.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Espero que la nova Catalunya que crearem entre tots no tingui res a veure ni amb l’actual ni amb Espanya. Espero que sigui una Catalunya innovadora, d’excel·lència, sense corrupció, oberta al món.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *