Jo, Roser Marcé, #tambésócindependentista

Roser_marceVa néixer el 1969 i viu a Sants. De jove tenia molt clar que no es volia moure gaire lluny d’on havia viscut sempre. Des que es va casar que és veïna d’Hostafrancs; de petita vivia a la Bordeta. Va anar a l’escola al barri, i ara els seus fills també hi van. A casa sempre deien que baixaven a Barcelona, per dir que s’acostaven al centre. El sentiment d’independència començava llavors, pensant en la del nostre barri. Treballa a TV3, de muntadora a Informatius.

Quan et vas fer independentista?
Des de petita he tingut el sentiment de pertinença a una nació sense estat. Vaig ser educada en el respecte a les diferències culturals, lingüístiques, religioses… però també em van ensenyar a ser ferma amb les pròpies conviccions. Des de fa alguns anys, amb la pèrdua de respecte que s’ha tingut sobre la nostra identitat, el meu sentiment independentista ha crescut moltíssim. Amb la fermesa que em van ensenyar de petita, defenso aquest sentiment per aconseguir la independència de Catalunya.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… que no em veig identificada ni per una cultura ni per una llengua ni per una identitat com l’espanyola.

Què creus que passarà els propers mesos?
Suposo que vindran temps difícils, de desànim, de descrèdit; ells jugaran brut, però nosaltres hauríem de creure’ns que, allò que ens proposem, ho podem aconseguir, perquè és un desig legítim. La tasca pedagògica de l’Assemblea serà fonamental per contribuir a l’èxit del que ens proposem.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Pot ser utòpic, però quan penso en la Catalunya del futur, penso en el millor país del món. Penso en un país lliure, solidari i democràtic, on visquem feliços, on treballem en el que ens agradi i on els nostres fills creixin sense l’odi cap a altres nacions. Si hem de començar de zero, per què no construir el país que hem somniat tantes vegades? Penso que no ens hem de censurar els somnis, perquè es poden fer realitat.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *