Jo, Rosa Pomareda, #tambésócindependentista

Rosa_PomaredaRosa Pomareda viu a Sants-Montjuïc, al barri de la Bordeta. Té 66 anys: va treballar d’administrativa, i ara està jubilada. Ha estat implicada, des de fa molt de temps, en organitzacions veïnals, vinculada al Centre Social de Sants. És també una de les ànimes dels 35 anys de lluita per preservar l’espai industrial de Can Batlló per al barri, com a futur pulmó verd i seu d’equipaments públics, organitzacions cíviques i associacions de veïns. S’ha implicat en la reivindicació i remodelació de l’espai, una iniciativa que ha anat endavant gràcies a la feina, les eines i materials i els diners de nombrosos voluntaris, inspirada sempre pels principis del diàleg i l’autogestió popular. Un dels primers resultats d’aquest moviment social és la Biblioteca Popular Josep Pons, en record de l’històric lluitador veïnal de la Bordeta i marit de Rosa Pomareda.

Quan et vas fer independentista?
Sempre me n’he sentit.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… llibertat per decidir i justícia social.

Què creus que passarà els propers mesos?
Crec que no serà fàcil, però que s’ha d’intentar.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Solidària, justa, acollidora, respectuosa amb les persones vinguin d’on vinguin i del medi ambient, educada amb valors, amb ensenyament i sanitat públiques i gratuïtes. Fomentar la feina especialment per a joves, habitatges assequibles per a tothom, pensions dignes.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *