Jo, Rosa Muñoz, #tambésócindependentista

Rosa_muñozVa néixer 1952 al barri de les Corts, però ha passat gairebé tota la seva vida a Sants i a Hostafrancs. Hi viu des del 1973, any que es va casar, i hi ha treballat, primer com a mestra i posteriorment i fins ara com a ceramista, tan en el vessant artístic com docent. Els darrers trenta anys, per les seves mans han passat molts quilos d’argila i per la seva escola infinitat de nens i nenes de la majoria d’escoles del barri, a més d’un bon grapat d’adults. Ha col·laborat en moviments veïnals i socials del barri i va participar activament en la creació del grup Ceramistes de Sants i del Col·lectiu d’Artistes de Sants. És membre de SMxI i de l’ANC.

Quan et vas fer independentista?
Per la meva edat no vaig tenir dret a un ensenyament en català, però recordo que en un determinat moment la meva mare i el meu pare (aragonès amb el qual parlava en castellà) van demanar a les meves amigues que em parlessin només en català per tal que el pogués aprendre millor. Aquí vaig començar a reflexionar i veure que el meu era un país diferent, que, com a tal, tenia dret a viure i administrar-se de manera diferent.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
Em vénen al cap molts motius, però quasi diria que el principal seria deixar de ser independentista: viure una vida normal en un país normal.

Què creus que passarà els propers mesos?
Hi haurà, ja hi ha, moltes dificultats, però depèn de nosaltres, de la gent, que això tiri endavant. També, es clar, dels polítics, però sobretot de la nostra convicció i de la nostra fermesa. Si volem, podem!

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Diferent de la que hem conegut fins ara. Tindrem un país en blanc a punt per començar a construir-lo. De nosaltres, dels catalans i les catalanes, en dependrà evitar de caure en els errors actuals i passats. Hi haurà molta feina i per a tothom, però amb l’ esperança que treballem per nosaltres i els nostres fills, sense interferències exteriors.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *