Jo Òscar Galíndez, #tambésócindependentista

Oscar_galindezVa néixer el 1973. Viu al barri de la Bordeta i treballa al polígon de la Zona Franca. Va créixer a Hostafrancs, on va viure fins als divuit anys. Llavors va marxar al Poble-sec, on es va estar gairebé nou anys. Després va ser fora uns anyets, però el 2003 va tornar a viure al districte, directe a la Bordeta. Treballa d’informàtic. Va participar a Barcelona Decideix, sobretot fent tasques informàtiques. Ara fa el mateix a SMxI.

Quan et vas fer independentista?
Crec que la gota que va fer vessar el got va ser la tramitació al Congrés de l’Estatut aprovat al Parlament. L’absurditat dels arguments espanyolistes, la diferència insultant de criteri a l’hora de tractar els estatuts català i andalús (per exemple), les recollides de signatures “contra Catalunya”, etcètera, em van acabar de convèncer que no hi ha cap possibilitat d’entesa.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…la justícia. Cap poble pot estar sotmès a un altre, ni aquí ni enlloc.

Què creus que passarà els propers mesos?
No ho sé, hi ha moltes possibilitats. L’única certesa és el que passarà si no fem res. Hem de seguir pressionant els polítics i conscienciant la gent que cal moure’s perquè les coses canviïn. Tot dependrà de com ens comportem els ciutadans.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Sobretot, més democràtica. Un sistema a la suïssa ja m’estaria bé. Que es faci servir la tecnologia perquè els ciutadans puguin, de manera fàcil i econòmica, vetar les decisions polítiques amb les quals no estiguin d’acord.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *