Jo, Núria Baños, #tambésócindependentista

Nuria_bañosVa néixer a Barcelona el 1970, a la Marina, en el si d’una família castellanoparlant. Ha viscut tota la vida en aquest mateix barri i, des de ben jove, ha format part del seu teixit social i cultural, primer a la Colla de Geganters de la Marina i més tard a l’Esplai El Submarí. Fins ara no havia format part de cap iniciativa independentista, però sí que ha  participat en nombrosos actes de reivindicació de la nostra cultura. És doctora en Biologia i treballa en un laboratori d’anàlisis clíniques a l’Hospitalet de Llobregat.

Quan et vas fer independentista?
A la meva família, família d’esquerres, sempre s’ha respirat estimació per la cultura i la llengua catalanes. Jo crec que des de ben jove ja em declarava independentista. Quan vaig començar l’institut als 14 anys, en una època en què la immersió lingüística encara era un projecte i, per tant, no totes les classes es feien en català, jo ja traduïa els apunts i estudiava totes les assignatures en català. Però realment l’11 de setembre del 2012, al passeig de Gràcia de Barcelona, em vaig adonar que la independència de Catalunya era possible…

Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…
…que estimo la meva cultura, la meva terra i la seva gent. I també que cap poble ha de ser sotmès i menyspreat per cap altre. Vull que els meus fills se sentin orgullosos del seu país. Sóc i seré catalana i només catalana, per més que em diguin el contrari.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos seran difícils. Intentaran convèncer-nos, intentaran manipular-nos, intentaran doblegar-nos, intentaran desacreditar-nos, però crec que junts ho podem fer possible. Com diu la cançó: segur que tomba i ens podrem alliberar…

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Vull un país lliure, just, integrador i participatiu. Un país on les persones fossin el més important, on tothom tingués cabuda, on els joves poguessin realitzar els seus somnis. Però m’agradaria que anéssim més enllà i comencéssim a pensar en la llibertat de tots els Països Catalans.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *