Jo, Marta Moliné, #tambésócindependentista

Marta_molineVa néixer a Barcelona el 1944, a l’Esquerra de l’Eixample, on va viure fins fa pocs anys. Va venir a instal·lar-se fa més de cinc anys al carrer de Sants, on s’ha sentit molt còmoda, hi té amics i una bona relació amb els companys independentistes de Solidaritat i de l’ANC. Sants l’ha atrapada, tot i que fa pocs mesos que ha hagut de traslladar-se a un altre barri. Es va adherir a l’ANC des dels primers temps i hi ha participat sempre que li ha estat possible: a la paradeta del passat 11S, a l’assemblea de Girona… També va ser voluntària en les consultes per la independència en diverses poblacions fins a la de Barcelona Decideix. La seva professió és la de consultora de recursos humans, autònoma; utilitza la grafologia i la morfopsicologia per fer els estudis de personalitat. La seva formació és la de Treball Social.

Quan et vas fer independentista?
En vaig prendre consciència fa uns vuit anys, quan uns amics independentistes em van convidar a anar a una conferència en què ho explicaven. Em van convèncer en pocs minuts, ja que el meu sentiment per Catalunya em ve de família. El meu avi havia estat un”separatista”. A casa se’n parlava poc, potser perquè tenien por de la dictadura. Recordo l’emoció en participar a la gran manifestació del 1977 per l’Estatut. Eren nous temps.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…llibertat, llibertat absoluta en les decisions que prenguem els catalans democràticament, preservar la llengua pròpia, les nostres referències històriques i culturals, desenvolupar-les i aportar el nostre seny, l’enginy i rauxa al món amb visió oberta i progressista.

Què creus que passarà els propers mesos?
Seguirem lluitant i defensant-nos amb pacifisme, però amb contundència, de tots els atacs i pals a les rodes que segurament ens seguiran posant. Aquesta vegada, del “setge” al qual estem sotmesos, en serem els vencedors… el 2014!

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Democràtica i integradora, pacifista, emprenedora i europeista, no necessàriament a la UE, i sostenible en tots els aspectes de l’entorn.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *