Jo, Maria Rosa Agramunt, #tambésócindependentista

M_rosa_agramunt

Va néixer el 1956, i des de llavors ha viscut al barri de Sants, on també van néixer els seus pares. És besnéta de Vicenç Alsina, fundador de la cooperativa Nueva Obrera el 1897 (podeu saber-ne més en el llibre, editat per la llibreria La Ciutat Invisible, titulat Les Cooperatives Obreres de Sants). De família li ve el sentiment catalanista. De ben petita va estar vinculada a l’Orfeó de Sants, on es respirava un fort sentiment de país. És castellera de Sants, sòcia del Casal Independentista Jaume Compte, sòcia activa de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) a Sants i membre de l’Assemblea Nacional Catalana, dins l’assemblea territorial Sants-Montjuïc per la Independència. La crisi li ha canviat la vida laboral: treballa des de fa més de dos anys al mercat de Sants, en un negoci familiar que li ha permès conèixer moltes persones dels nostres barris amb inquietuds de tot tipus.

Quan et vas fer independentista?
Ho he estat sempre, encara que “inactiva“ , però fa uns quants anys, veient la implicació del meu fill petit i dels seus companys, vaig pensar que també m’hi havia de posar, sobretot quan va començar tot el moviment de la consulta de Barcelona, el 10A, on em vaig enriquir personalment, treballant amb moltes persones que, venint de diferents àmbits i edats, lluitàvem en comú pels mateixos objectius.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…perquè ens ho mereixem.

Què creus que passarà els propers mesos?
Continuaran posant pals a les rodes, els uns i els altres, Però el poble seguirà treballant perquè arribi tan aviat com sigui possible.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Un país on la cultura i la llengua seran respectades per tots els seus habitants, independentment de la seva procedència. Una Catalunya participativa, transparent, dinàmica i fresca. Amb la porta oberta a la resta dels Països Catalans.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *