Jo, Maria Puigardeu, #tambésócindependentista

Maria_puigareuVa néixer el 1949 a Sants, i quan es va casar va anar a viure a l’Hospitalet, però al cap d’uns anys va tornar a Sants, on sempre ha tingut el seu cor. Ha treballat com a oficinista i actualment està prejubilada. Va col·laborar amb Barcelona Decideix i ara és a Sants-Montjuïc per la Independència. També col·labora en el Grup de Solidaritat Sant Medir.

Quan et vas fer independentista?
Suposo que de mica en mica per la família, l’escoltisme, però crec que d’una manera conscient ho va ser quan la meva germana juntament amb altra gent, va crear una escola en català l’any 1968, vaig viure tots els entrebancs que tenien per obrir una escola com aquella en època franquista. Es van trobar amb mil entrebancs a tots nivells: permisos, traduir material escolar…

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…
…per avançar i decidir el nostre futur en tots els àmbits; llibertat, reafirmar-nos i protegir els nostres costums, la nostra terra, els nostres pensaments… perquè recuperi la seva identitat i es realitzi i reafirmi la nostra manera de ser diferent, en molts aspectes, a la resta de l’estat espanyol, i puguem construir el nostre país amb il·lusió i creativitat, obert a tothom, i que els nostres joves estiguin orgullosos de ser catalans.

Què creus que passarà els propers mesos?
Creixeran els entrebancs, no ho tindrem gens fàcil, però ens en sortirem si la societat civil va fent pinya.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
La Catalunya del futur, la que decidim el poble català lliurement amb il·lusió, governada d’una manera diferent sempre que sigui, justa, clara i respectuosa i oberta al món i a les altres cultures i amiga amb els seus veïns.

Índex de les entrevistes publicades

  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *