Jo, Maria Cardús, tambésócindependentista

Maria_cardusVa néixer el 1954 a Barcelona, al Poble-sec, i encara hi viu. Treballa al Guinardó. És membre de Poble-sec per la Independència i participa en el Consell de Barri. Va participar en les consultes del 10A, en una taula.

Quan et vas fer independentista?
Suposo que ho estat sempre, sobretot quan m’han obligat a expresar-me en castellà, quan aquí el que es parlava era el català.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
A vegades tinc dubtes en això. Per a mi, només la senzilla raó que se’m respecti com a poble que té una llengua i uns costums diferents de la resta de pobles d’Espanya i del món ja és suficient. Però això, que sembla tan senzill, és molt complicat, ja que la interrelació humana, a vegades, fa que les nostres característiques quedin en un segon pla, i que siguin les característiques de la majoria dels qui no són d’aquí, però que estan aquí manant (o no), les que predominen. Tot seria més fàcil si deixessin els pobles decidir el seu destí.

Què creus que passarà els propers mesos?
No ho sé.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Independent, i diferent del que és ara. Una Catalunya amb les seves pròpies institucions, on a l’hora de votar hi hagués llistes obertes, on els diputats parlamentaris només ocupessin el càrrec un període de temps i després deixessin la política. On els jutges i les institucions estiguessin al servei del poble. Solidària amb la resta de pobles. Que les empreses fossin clares amb els seus comptes. I que hi hagués un sistema per poder avaluar i canviar si no funciona.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *