Jo, Marc Santasusana, #tambésócindependentista

Marc_SantasusanaVa néixer fa 32 anys i sempre ha viscut al barri de Sants. Milita a la CUP i està adherit a SMxI. És llicenciat en història i treballa de professor de secundària. Algunes de les iniciatives en les quals ha participat més darrerament han estat l’organització de la Marxa de Torxes del darrer 10 de setembre i el comitè de suport a la CUP en les darreres eleccions.

Quan et vas fer independentista?
Només començar a l’institut vaig començar a involucrar-me en l’esquerra independentista i ens els moviments socials locals. Vaig començar a treballar políticament al Casal Independentista Jaume Compte i a Can Vies, primer des de l’assemblea local dels i les Joves Independentistes Revolucionaris i després des de la de Maulets.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…
… que sigui un primer pas d’un procés cap a una República dels Països Catalans basada en uns principis de més justícia social. Amb una independència liberal salvaríem el català de la substitució lingüística, desapareixeria el dèficit fiscal i sortiríem als mapes, avenços molt importants, però no aturaríem la destrucció del nostre territori i la nostra sobirania encara es trobaria a seus d’organismes internacionals allunyats dels interessos populars. Amb una independència del Principat donaríem ales als nostres companys de les Illes, la Franja, el País Valencià i la Catalunya Nord, però si el procés no inclou ponts inequívocs cap a aquells territoris la identitat catalana s’hi esvairà.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos assistirem a un increment de l’ofensiva espanyolitzadora del govern central i a un creixent ofec en les butxaques de les llars catalanes que portaran mobilitzacions cada cop més importants i, sobretot, caldrà que la societat catalana estigui cada cop més organitzada per impedir que el govern català recondueixi el procés cap a qualsevol objectiu que no sigui la independència o que pretengui fer pagar els costos del procés exclusivament a les classes populars.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
La Catalunya del futur que m’agradaria seria la federada amb la resta de territoris dels Països Catalans, organitzada en una república realment sobirana, que trenqui tota subordinació política, econòmica o militar a estructures com la Unió Europea o l’OTAN. El dret a decidir ha de voler dir dret a decidir-ho tot, i posats a decidir-ho tot, apostem per un sistema polític i econòmic que a diferència de l’actual cerqui la justícia social i una relació sostenible amb la terra per la qual lluitem.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *