Jo, Mar Escarrabill, #tambésócindependentista

Mar_Escarrabill

És estudiant de Biologia i a l’estiu treballa de monitora de lleure. Té 21 anys i viu a Sants. La seva primera vinculació amb el districte va començar de ben petita com a cantaire de l’Orfeó de Sants i, més endavant, com a “borinota“. Però quan realment va conèixer els nostres barris fou quan va tenir la idea d’aportar el seu granet de sorra a Sants-Montjuïc Decideix, amb qui pam a pam va recórrer tot el districte. En aquell temps va començar a engrescar-se per la història revolucionària que amaguen els carrers d’uns barris plens de vida, que van lluitar i que lluiten encara per tot allò que creuen just.

Quan et vas fer independentista?
Els meus inicis independentistes van sorgir per inèrcia familiar. De més gran vaig llegir i reflexionar sobre el tema, i el que va començar per inèrcia va acabar en convenciment. Prenent un objectiu clar, i sempre crítica amb qualsevol tipus de nacionalisme, vingués d’on vingués, que tendís més a excloure que no a incloure.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… la llibertat. Sempre m’ha fet enfadar que em diguin el que he de fer. Entenc que la independència de Catalunya no és el remei que cura tots els mals, però trobo més difícil la lluita social en un context d’opressió per part d’un estat que no et deixa ser tu, negant-te una visible identitat pròpia.

Què creus que passarà els propers mesos?
Penso que ens esperen uns mesos complexos. Potser ens veurem obligats a caminar a poc a poc quan molts de nosaltres ja estaríem disposats a córrer, tot i ser conscients que ens trobem en una cursa d’obstacles. Uns mesos inoblidables, plens d’emocions fortes, però també de decepcions que, malauradament, potser també ens acompanyaran. Tot i així, la il·lusió i l’energia faran que no ens resultin tan amargues.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
M’agradaria que fos un indret on tothom s’hi sentís a gust, on tots els que per atzar hi hem nascut o aterrat treballéssim per un món millor, on tots, deixant de banda individualismes, penséssim més en la gent que ens envolta, prenent la solidaritat com a principi, tenint cura sempre de l’enigmàtica terra que ens envolta.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *