Jo, Magalí Andreu, #tambésócindependentista

Magali_Andreu JL (245x300)Va néixer el 1992. Viu a Gràcia, però té molta relació amb Sants, perquè va estudiar a l’Escola Proa i hi ha vingut a participar en diferents actes de l’ANC. Treballa a la pastisseria mallorquina Formentor i estudia Psicologia a la UB. És la secretària de la sectorial de joves de l’ANC, Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI), que treballa perquè els joves s’impliquin en el moviment de la independència. També col·labora amb la territorial de Gràcia per la Independència. Cantar és una de les seves passions: forma part de la Coral Sinera des dels cinc anys.

Quan et vas fer independentista?
Em considero independentista de naixement. Sóc de família catalanista i m’han ensenyat des dels meus primers dies a estimar la meva terra, la meva gent, la meva llengua i la meva història. He crescut amb la realitat d’estar lligats forçosament a un estat que no ens valora amb la nostra riquesa i diferència, del qual mai no m’he sentit part. Sóc d’aquella gent que no pot viure amb una injustícia: si tinc clara una cosa, faré tot el que estigui a les meves mans per canviar la situació; no sóc de les que esperen la independència sinó de les que la van a buscar.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… el desig d’un país millor, un poble lliure i, sobretot, més just.

Què creus que passarà els propers mesos?
Crec que la gent es comença a despertar, estem esperançats i il·lusionats. Seguirem exigint els nostres drets, cridant la realitat que vivim a la resta del món i informant els indecisos de cara al referèndum.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Veig la independència com un mitjà per fer les coses millors, com l’oportunitat de dissenyar el país que volem. Som un territori ric, amb recursos, amb molta tradició treballadora i de companyonia que hem de recuperar. Espero que el nou estat sigui socialment mes just, amb oportunitats per a tothom i on no hi hagi ningú per sobre de la llei. També considero que ens quedaríem a mitges si ens limitéssim al Principat, m’agradaria que el futur estat fossin els Països Catalans sencers.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte.
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *