Jo, M. Lourdes Moya, #tambésócindependentista

Lourdes_Moya

Va néixer el 1960 a Barcelona i viu a l’Hospitalet de Llobregat, al barri de Santa Eulàlia. Fins que es va casar va viure a Hostafrancs. Va estudiar a l’escola Joan Pelegrí, va portar-hi la seva filla a aquesta escola i hi va conèixer les seves millors amigues. Compra sovint al mercat d’Hostafrancs i a les botigues del barri, És psicòloga i educadora social i treballa en un servei de teràpia ocupacional amb nois i noies amb trastorn de l’espectre autista. És membre de l’Assemblea Nacional Catalana, i va començar el seu activisme a l’assemblea territorial de Sants-Montjuïc, on encara col·labora, tot i que ara és membre de la jove territorial de l’Hospitalet.

Quan et vas fer independentista?
Jo no m’he fet independentista ja que ho he sigut sempre. Recordo els anys 70, a les “manis”, quan cridava llibertat i estatut d’autonomia. Llavors la independència semblava tan lluny… però ara, d’un temps ençà, tot sembla possible i per això és important que tots junts treballem per fer història.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…que ja arribat l’hora de dir prou a tantes humiliacions i espoliacions, i som un poble capaç d’organitzar-nos i aixecar-nos amb l’esforç que calgui. A més, mai anirem contra la nostra pròpia cultura.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos continuaran des de Madrid amb l’asfixia econòmica i les provocacions, però cada vegada serem més els convençuts que podem ser una nació lliure, sobirana i democràtica.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
A mi, la Catalunya del futur m’agradaria que fos solidària i democràtica, on un dels principals objectius fos la justícia social i la igualtat, on tothom tingués accés a la cultura, a un habitatge digne, etc.; en resum, on es respectessin i es consideressin els Drets Humans per sobre de tot.

  • Índex de les entrevistes publicades.
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *