Jo, Lluïsa Erill, #tambésócindependentista

Lluisa_erill

Va néixer el 1958 al carrer Sant Roc d’Hostafrancs, barri on encara viu. És la presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que cogestiona el projecte Cotxeres-Casinet. Treballa a l’Escola Joan Pelegrí, situada al barri d’Hostafrancs, on ensenya llengua i literatura catalana a Secundària. Va col·laborar des dels inicis amb Barcelona Decideix, i també amb altres moviments independentistes de caire popular.

Quan et vas fer independentista?
Sóc independentista des de fa molts anys. Quan en tenia deu ja anava amb la meva cosina a ballar sardanes a la plaça Sant Jaume, i ja respirava aquest ambient i parlàvem d’uns Països Catalans independents.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…que tenim una història que ens avala, que ens van prendre els nostres drets per la força de les armes, que formem part d’un poble amb una cultura popular riquíssima: castellers, bastoners, geganters, corals…, uns costums molt nostres; que compartim una llengua que no han aconseguit destruir, malgrat tots els intents per fer-ho. Tampoc cal oblidar que en el terreny literari no tenim res a envejar a cap altre país. És més, el primer autor que va escriure tractats científics en llengua vulgar, tal com es deia al segle XII qualsevol llengua diferent del llatí, és a dir, en català, va ser Ramon Llull. Ausiàs Marc també va ser dels primers poetes a deixar el provençal per fer poesia en català. Podria donar molts més arguments, però em sembla que ja n’hi ha bastants.

Què creus que passarà els propers mesos?
No sé què pot passar. Puc dir el que m’agradaria, que és que no ens barallem més entre nosaltres. Primer cal aconseguir la independència i després ja discutirem quina Catalunya volem. I una vegada la tinguem, podrem donar un cop de mà a les Illes i al País Valencià, i no ens podem oblidar de la Catalunya Nord.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Una Catalunya on no hi hagi bancs que juguen amb nosaltres i els nostres diners, on els banquers hagin de retre comptes dels seus errors, on l’índex d’atur sigui gairebé inexistent, on la recerca i els avenços tecnològics i científics siguin de primer nivell, on el fracàs escolar sigui anecdòtic, on el català sigui necessari per viure i totes les altres llengües siguin respectades i es puguin aprendre i usar amb total normalitat, on les diferències socials siguin mínimes i tothom tingui un lloc on viure i un plat a taula, on les diferències ideològiques es vegin com una riquesa més del país i no com una cosa a perseguir i fer callar, on ningú faci a l’altre el que no voldria que li fessin a ell, on… En definitiva, on tothom pugui viure amb llibertat, tingui clar que l’esforç individual ens portarà a l’èxit col·lectiu i tingui presents aquests mots: confiança, compromís, cooperació i col·laboració, ja que això ens farà homes i dones lliures.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *