Jo, Lluís Català, #tambésócindependentista

Lluis_catalaVa néixer el 1930 a Cornellà de Llobregat. Viu al carrer de Cros, al barri de Sants. Va ser militant de Solidaritat Catalana com a secretari de Relacions, Dinamització i Mobilització. És perit industrial (enginyer tècnic) i està jubilat.

Quan et vas fer independentista?
Crec que ho sóc de tota la vida. Alguns dels meus avantpassats eren polítics catalanistes. El meu pare, per la seva implicació política, va ser empresonat el 1934. Més tard, sempre treballant per a la Generalitat, el 1938 va ser nomenat comissari polític (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, núm. 315, divendres 11 de novembre de 1938). El franquisme i el meu pare, per les possibles conseqüències, em van frenar, però Déu n’hi do el que vaig fer!

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”

No tinc cap necessitat de rumiar-m’ho. El tarannà independentista em fa dir que els catalans i les catalanes sempre hem volgut un govern propi i un parlament veritablement democràtic, escoles catalanes, una vida feta i pensada en català; el nostre catalanisme tossut i el nostre amor a la terra ens han fet ser el que som. Això no treu que les relacions amb els nouvinguts i la resta de països no sigui possible, sempre en el respecte mutu.

Què creus que passarà els propers mesos?
Crec que, si la ciutadania no afluixa, arribarem a ser el que volem, una nació independent i lliure, respectada per les altres nacions.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Un país pròsper, treballador, pacífic, obert a tots els altres pobles, sense perdre la identitat i la dignitat. Segur que aquest dia arribarà.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *