Jo, Laia Herrera, #tambésócindependentista

Va néixer a Sants el 1984 i sempre ha tingut molt clar que Sants és el lloc on vol viure. És filòloga de formació, però treballa a l’Administració pública, a l’Institut Català de les Dones. Va col·laborar amb Sants-Montjuïc Decideix, i en concret el 10A es va encarregar d’explicar als observadors internacionals les iniciatives i activitats que es duien a terme al barri aquell dia. També ha estat militant de dos partits independentistes i ha col·laborat amb la Plataforma Cívica per un 12 d’Octubre en Llibertat, del barri.

Quan et vas fer independentista?
Em penso que no m’he fet mai independentista. Sempre he tingut consciència de ser catalana, sense negativitat, simplement perquè em sentia identificada amb una cultura, una llengua i un tarannà. Potser cap als 17 o 18 anys em vaig adonar que l’Estat espanyol era un mal negoci, que m’impedia ser catalana amb tranquil·litat i, especialment, que la meva llengua fos una llengua normal. Per això vaig començar a participar en les joventuts d’un partit polític. Aleshores vaig aprendre coses de la política que em van despertar inquietuds i interessos: la igualtat de gènere, les desigualtats socials, els drets dels treballadors…

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… que Catalunya té el dret de ser, i el seu poble, el de decidir.

Què creus que passarà els propers mesos?
Sincerament, no ho sé, però sé el que m’agradaria que passés. Voldria que el procés fos ferm i tan ràpid com sigui possible. M’agradaria poder confiar en els polítics i tenir el convenciment que seran honestos i no ens trairan. Ara ho tenim més a prop que mai i sento que és caixa o faixa. Més enllà del desig de ser ciutadana de l’estat català, en aquests temps de crisi que ens han tocat viure, la independència ens oferiria esperances de futur i un motiu per tirar endavant malgrat les adversitats.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Una república lliure, culta, socialment justa i acollidora.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte.
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *