Jo, Josep Sicart, #tambésócindependentista

Josep_sicartVa néixer a Barcelona el 1958 i ha viscut i treballat sempre al districte. És treballador autònom en l’ofici del gravat artesà, en un petit taller propi, és a dir, el que abans se’n deia un menestral. Creu que Catalunya ha de ser una nació lliure i de llibertat. Ha procurat participar en actes i iniciatives que avancessin en aquest sentit, com ho va ser la Crida a la Solidaritat els anys 1980 i Solidaritat Catalana per la Independència i l’ANC darrerament. Va sumar-se a la primera recollida de vot anticipat del 10A de Barcelona Decideix el desembre de 2009 a la Barceloneta i ja no ha parat, exceptuant-ne algun lapsus per atendre algunes aficions com l’esport i la muntanya o per enllestir recentment la llicenciatura en Geografia.

Quan et vas fer independentista?
Suposo que em ve de família. A casa sempre m’havien ensenyat a estimar les coses més pròximes: la natura, la família, la llengua, la terra, com fan la majoria de les famílies de tots els pobles i països del món. Amb orgull, amb dignitat i, sobretot, amb respecte. La resta és cosa del temps perdut els darrers 30 anys i l’evidència de l’escarni contra la nostra nació.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…que no vull ser assimilat a una realitat nacional, a una cultura ni a uns valors que no siguin els del meu país. i que no vull perdre ni renunciar a cap dels meus drets personals i col·lectius.

Què creus que passarà els propers mesos?
Passarà que Espanya ens ho posarà molt difícil i portarà les coses al límit. Llavors la desobediència civil serà inevitable. Haurem d’empènyer les portes de la comunitat internacional, obrir-nos pas i exercir els nostres drets. Veig els representants polítics massa parsimoniosos, però l’entusiasme creixent que es viu a arreu del país és enorme, impensable fa pocs mesos. Ens ho haurem de guanyar, però guanyarem.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Vull un país sobirà i un poble lliure, amb gent més responsable dels seus actes, tant públics com personals, tant se val d’on vingui, però capaç de prendre decisions i treballar amb il·lusió pel seu futur i el dels seus fills. Amb això, ara mateix, ja n’hi hauria prou perquè les coses anessin millor. Penso que els autèntics canvis comencen en les persones. Segur que el futur serà nostre i bo per a tothom.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *