Jo, Josep M. Santasusana, #tambésócindependentista

Josep_M_Santasusana JLcorrVa néixer el 1949 a Manresa i viu al districte des dels anys setanta. Ha treballat a la construcció com a cap d’estudis fins ara, que comença la prejubilació. Durant més de trenta anys ha estat a la Federació Catalana d’Atletisme, on entre d’altres càrrecs ha exercit de jutge internacional de marxa i àrbitre mundial i olímpic. No ha militat mai a cap partit polític, però ha col·laborat en diverses campanyes i accions, i en las darreres eleccions ha estat al Comitè de Campanya de Sants de la CUP. És membre de la territorial de Sants-Montjuïc de l’ANC i el coordinador de la Sectorial d’Esportistes.

Quan et vas fer independentista?
Exactament no ho podria datar, però devia ser cap als quinze o setze anys. Els qui érem fills de pares republicans que havien perdut una guerra i ens vèiem obligats a estudiar Formación del Espíritu Nacional esdeveníem aviat independentistes. A més, a mi em va ajudar a sentir més consciencia del tema una classe de batxillerat amb companys molt polititzats, com Josep Huguet, que ha estat conseller de la Generalitat.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…que som un poble, som una llengua, som una nació.

Què creus que passarà els propers mesos?
Que l’Estat espanyol no ens donarà treva, que ens anirà ofegant econòmicament més si cal, que no estic segur que podrem fer cap referèndum i que al final ens obligaran a proclamar la Republicà Catalana com a única solució possible.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Reconeguda i respectada a l’exterior i amb totes les atribucions d’una nació lliure i independent, i hi afegiria: i amb feina per a tots els nostres joves.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte.
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *