Jo, Jordi Soler, #tambésócindependentista

Jordi_SolerVa néixer el 1963 i viu al barri de Sants-Badal. Treballa com a tècnic d’instal·lacions de maquinària de codificació industrial. Té la feina a Sant Quirze del Vallès, tot i que el seu ofici el fa anar sempre amunt i avall amb el cotxe. És membre de Sants-Montjuïc per la Independència.

Quan et vas fer independentista?
No tinc una data determinada, és un procés de maduració progressiva durant anys. Podríem dir que la balança es va decantar definitivament en apuntar-me al 10A. A més, tenia un nebot independentista que va morir fa tres anys en una allau de neu, i considero que cal continuar el somni que ell tenia d’una Catalunya independent i acabar la feina.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…pel futur del meus fills, dels néts que encara no tinc i de les futures generacions de catalans i catalanes.

Què creus que passarà els propers mesos?
Crec que una bona part de la població catalana que encara no està convençuda es passarà a la banda independentista, especialment en adonar-se que el procés cap a l’estat propi és irreversible, i que també ells en formaran part. Per tant, també hi tenen molt a dir! De la banda del Regne d’Espanya, s’hi jugarà brut, molt brut. Intentaran dividir els integrants del procés sobiranista i judicialitzar tot allò que faci olor a independència, com per exemple els consistoris de l’AMI. Podem esperar multes a alcaldes i regidors, inhabilitacions de càrrecs públics i acomiadaments de directors i mestres de les escoles que no acatin les sentències del Constitucional d’ensenyar en espanyol. Caldrà estar més units que mai, desobeir totes les sentències contràries i plantar cara. Si ho fem de forma unitària no podran amb nosaltres. El Parlament de Catalunya haurà de pensar, dir i fer en termes d’estat, ignorant el que diu el govern espanyol, i buscar aliances arreu del món. Tot això mentre es construeixen les estructures d’estat: Agència Tributària Catalana, consolats a l’exterior (futures ambaixades de la República Catalana), consulta al poble català… i proclamació d’independència per part del Parlament com a representació de la voluntat del poble de Catalunya.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Una república social, democràtica, i justa, on tothom que hi visqui es senti lliure. Tenim l’oportunitat de fer cau i net, de començar un nou estat que llegarem als nostres descendents. Fem-ho bé!

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *