Jo, Joan-Salvador Vilallonga, #tambésócindependentista

Joan_salvadorVa néixer el 1979 a Manresa, i després d’haver estat vivint a diversos punts de Barcelona a partir del 2003, i un any a Madrid, va arribar a Sants-Montjuïc a mitjan 2012 (concretament a Hostafrancs). De seguida li va agradar la relació que tenien els veïns i les veïnes amb el districte, com se’l sentien seu i s’hi comprometien. És psicòleg, especialitzat en el camp de la salut (atenció psicològica a persones amb malalties cròniques i greus). És autònom, i té un servei anomenat Espai de Psicologia i Salut. Fa investigació a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge i està obrint una consulta pròpia. Quan era a Manresa, va ser un any militant del que aleshores era l’AUP, que després va evolucionar cap a la CUP. I és membre de l’Assemblea Territorial de l’ANC de Sants-Montjuïc des de fa pocs mesos. A part d’això ha estat voluntari d’una associació cultural de Manresa durant molt de temps. És aficionat a la meteorologia i l’astronomia i li agrada la lectura i el senderisme.

Quan et vas fer independentista?
Des que tinc record, sempre he estat independentista. Els primers anys d’educació primària anava a una escola de Manresa, en aquells moments privada i obertament independentista (La Flama, una cooperativa de mestres i pares/mares d’alumnes) i ja no vaig abandonar aquesta via.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…que vol ser-ho! Després podem anar a buscar raons econòmiques, històriques, polítiques, etc., però la principal raó és que vol ser-ho. Aquest és l’únic argument que no depèn d’una opinió i que, per tant, no pot generar oposició. La resta d’arguments sí que poden, però de moment no ho han aconseguit. Ningú, ningú, no m’ha sabut donar ni un sol motiu pel qual a Catalunya li convé seguir dins d’Espanya.

Què creus que passarà els propers mesos?
S’anirà tensant la corda entre Catalunya i Espanya. Tard o d’hora caldrà travessar la línia de la desobediència per part de les institucions catalanes perquè Espanya no sap o no pot o no vol permetre una sortida acordada a aquest problema. S’haurà de fer una Declaració Unilateral, abans o després del referèndum. I no trigarà, perquè aquest procés va començar fa quatre anys amb les consultes populars, i aquesta tensió no es pot mantenir gaire temps més. La gent vol resultats.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
M’agradaria que es construís des de baix i cap amunt, que els catalans i les catalanes poguéssim situar i retirar del poder els/les que formen part del Parlament i del Govern. Un país amb justícia social, sense corrupció ni mèrits heretats, on s’exigeixin uns requisits mínims per arribar al Govern, i que aquest Govern promogui una ciutadania treballadora i compromesa. Amb equilibri entre els serveis públics i la iniciativa privada. I on a l’escola s’eduqui en la responsabilitat, en l’esforç, en la intel·ligència emocional i en l’assertivitat.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *