Jo, Joan Riedweg, #tambésócindependentista

Joan_RiedwegVa néixer a la primavera del 1959 a Granada, els seus pares eren de Barcelona, van estar treballant allà dotze anys. Fa vint-i-cinc anys que viu a Hostafrancs, i va anar a l’escola Joan Pelegrí (recorda que abans era dels jesuïtes) quan tenia catorze anys. És director de cinema i realitzador de televisió, i ha fet dues pel·lícules, Xtrems i Desclassificats (aquesta última ha aconseguit quatre premis al festival de Houston i s’estrenarà a TV3 un dia d’aquests). Intenta viure d’aquest meravellós ofici d’explicar històries, cosa molt difícil per la situació econòmica que viu el país. Per tant, ha de fer altres tipus de tasques de comunicació audiovisual per poder viure.

Quan et vas fer independentista?
Ja de jove el meu esperit era català i el meu cor sempre desitjava una Catalunya amb el màxim de capacitat gestora, però darrerament l’espoli que està sofrint el nostre Govern per part de Madrid i els seus desafortunats comentaris i accions fa que el meu desig sigui, dia a dia, més independent.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…perquè ens mereixem històricament que ens retornin les nostres capacitats gestores com a país. Perquè els nostres avis i avantpassats que van voler, desitjar, lluitar i d’altres morir, pel seu país i els seus sentiments es mereixen que els seus somnis es facin realitat.

Què creus que passarà els propers mesos?
Encara tinc dins meu el record de Franco i de com ens van tractar aquella gent. Per tant, hi ha un sentiment de por i recel en tot el que pot acabar passant. Tot i aquestes pors, m’agradaria que fos possible que el nostre Govern fos capaç d’unir-se, posar-se d’acord i lluitar junts per tot allò pel que el poble català va lluitar i ens van prendre al llarg de la seva història.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Un país petit, fort i sense els complexos que tenim els catalans, que principalment desconfiem de nosaltres mateixos. Catalunya pot ser capaç de demostrar a la Comunitat Europea i al món que som i serem capaços de portar endavant un projecte de futur que pot ser exemplar en altres països per la nostra capacitat de diàleg, treball i lluita de les llibertats.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *