Jo, Joan Ferrer, #tambésócindependentista

Joan_Ferrer_Serrat retocJLVa néixer el 1972. Ha viscut a Sants durant vuit anys, del 2002 al 2011, i encara se’n sent veí, tot i que actualment viu a Alemanya per motius de feina. Conserva un pis al barri, i els dies importants baixa a fer pinya amb els Castellers de Sants. Treballa de consultor de Marketing Intelligence. No va poder anar presencialment a la manifestació de l’Onze de Setembre perquè aquell dia era a Anglaterra, així que va participar a la mani virtual de Catalans al món.

Quan et vas fer independentista?
Sempre he tingut més simpatia pels indis que pels cowboys. Després d’haver anat a França i haver descobert la màgia de veure una gent vivint una altra llengua, quan tenia dotze anys, em va trasbalsar molt veure que a Madrid es considerés la meva llengua negativa en contraposició a les altres. Sempre m’ha agradat la història i llegir els diaris i mai he cregut que Espanya pugui tenir mai una voluntat sincera de respectar i reconèixer el català.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…perquè puguem aportar el nostre petit granet de sorra a la humanitat.

Què creus que passarà els propers mesos?
Espanya utilitzarà tots els mitjans possibles per fer-nos dubtar i dividir-nos. Com a molt podrien aconseguir endarrerir-ho, perquè l’independentisme continuarà augmentant, entre altres raons a causa de la rigidesa espanyola.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
M’agradaria que fos una esponja de mestissatge de moltes cultures, que la gent veiés més pel·lícules subtitulades i que hi hagués un nivell alt d’idiomes. Ser un país humil on la gent es lleva d’hora cada matí perquè el país funcioni, on no siguem els millors en res i la gent s’hi trobi de gust. on es valori més la intel·ligència i la ironia que la força i la imposició. Un país petit i flexible en un món tan dinàmic.

  • Índex de les entrevistes publicades.
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *