Jo, Joan Artés, #tambésócindependentista

Joan_artes_okVa néixer el 1957 a Sants, al carrer dels Comtes de Bell-lloc. Actualment viu a les Corts i treballa a Sants; entre altres coses, fa classes al Centre Cívic Cotxeres. A més de les col·laboracions amb centres cívics o altres entitats, treballa pel seu compte com a traductor i perit en diverses matèries. Addicionalment, corregeix algunes publicacions abans que s’editin.

Quan et vas fer independentista?
No tinc consciència d’haver-me’n fet; fer de català ja és i ha estat tot un ofici. Aquest sentiment o posicionament ve de la infantesa, de l’entorn familiar.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…que és el meu país; no em cal afegir-hi res més, perquè això inclou la salut de la llengua, la llibertat nacional, etc.

Què creus que passarà els propers mesos?
Sembla que s’estan enllestint algunes lleis i algunes estructures que representen fites necessàries en aquest camí que hem encetat. Però no tinc la sensació que portem prou embranzida com perquè en qüestió de mesos passi res de veritablement significatiu.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Un país independent que aposti per la ciència, per la cultura… per la gent, en definitiva; que elimini la burocràcia, que pugui fer tot allò que es proposi sense servituds de cap mena. Potser seria interessant desvincular-se de la Unió Europea i anar a un model noruec, islandès o suís. Ah… i amb una policia pròpia; no m’identifico amb això que tenim ara.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *