Jo, Ignasi Odriozola, #tambésócindependentista

Ignasi_OdriozolaVa néixer a Barcelona el 1966 i viu al barri d’Hostafrancs des que va anar-hi a viure amb la seva dona, la Roser, fa 20 anys. Treballa al SEM, el Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya, i és tècnic en Transport Sanitari. La seva feina és conduir una ambulància d’emergències de Suport Vital Avançat, però també fa l’assistència sanitària juntament amb el metge i l’infermer. A més de les emergències primàries, també fan el transport interhospitalari del malalt crític. Fins que va començar a col·laborar amb l’Assemblea Nacional Catalana no havia tingut cap vinculació amb cap organització semblant. És membre actiu de Sants-Montjuïc per la Independència.

Quan et vas fer independentista?
Jo sempre he volgut la independència de Catalunya, però és cert que, fins a la famosa sentència del Constitucional que retallava l’Estatut, no era tan “radical”. De fet, l’Estatut que va sortir del Parlament ja m’estava bé, entre d’altres coses perquè augmentava força les nostres competències i veia una utopia la Catalunya independent. Però primer la retallada del Congrés, i després la del Constitucional em van fer veure que ja n’hi havia prou. També és cert que sense l’impuls de l’Assemblea jo no hauria esdevingut tan compromès. En aquest sentit li dec molt, perquè gràcies a ella m’he cregut que això és possible.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…el sentiment que tinc de pertinença a un país que té una història i una cultura pròpies. Tinc el sentiment perfectament interioritzat que sóc català i no espanyol, i que estimo un país que és Catalunya i no Espanya.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos seran molt difícils, i cada mes que passi anirà a pitjor. La tempesta política i mediàtica que vindrà d’Espanya serà bestial. Fins que per fi arribi un dia on començarem a veure la llum al final del túnel, perquè estic convençut que, si fem un procés democràtic i pacífic, la comunitat internacional ens donarà la raó, clau per superar la barrera legal (però antidemocràtica) espanyola.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
La Catalunya independent del futur haurà d’aprendre dels errors propis i aliens per crear un nou estat on la gent que hi visqui pugui cridar ben fort que s’ha aconseguit un país molt millor en tots els aspectes de la vida, i que ha valgut la pena el canvi. Un país més just, amb més oportunitats per a tothom, amb un bon nivell de benestar, amb més feina i de més qualitat per a tothom, i amb una classe política regenerada, honesta, honrada, que no fa falses promeses i que treballa realment pel bé comú.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *