Jo, Gemma Merín, #tambésócindependentista

Gemma_merinVa néixer el 1963 al País Valencià. Viu tot just a l’altra banda de l’avinguda de Madrid, al districte de les Corts, però té més tendència a fer vida a Sants i al Poble-sec. Dirigeix la filial barcelonina d’una empresa de traducció. Fa molts anys que és sòcia d’Òmnium Cultural. Tot i que mai no ha tingut gaire tendència a l’activisme, anava regularment a manifestacions o altres actes, i participava en alguna iniciativa per difondre l’ús del català en alguns àmbits, com en el dels videojocs. Ara, però, és membre activa de Sants-Montjuïc per la Independència, perquè creu que cal que tots col·laborem, en la mesura de les nostres possibilitats, i a peu de carrer, a fer realitat els canvis. Compartir enllaços a Facebook no ho resol tot.

Quan et vas fer independentista?
Fa uns vint-i-cinc anys, però no sabria dir en quin moment exacte; va ser un procès.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
La llista és tan llarga que podria escriure un llibre. Però, per triar-ne algunes: fa molts anys vaig adonar-me que, en cinc-cents anys, Espanya no ha complert ni un sol pacte amb els catalans, i que la política de l’Estat espanyol no només no ens té en compte, sinó que va descaradament contra nosaltres.

Què creus que passarà els propers mesos?
Es farà la consulta i la guanyarem. A partir d’aquí, Espanya haurà d’optar entre la independència de Catalunya amb condicions pactades… o quedar-se amb tot el seu deute. Però en tot cas la independència es proclamarà.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Profundament democràtica, amb una democràcia de debò participativa i amb més justícia social. I lliure de corrupció.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Un comentari sobre “Jo, Gemma Merín, #tambésócindependentista

  1. Vaig estudiar a l’escola Lavinia amb la Gemma merin i m’ha agradaría parlar amb ella de caries coses i també de l’independencia ja q tenim moltes coses en comu,molts petons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *